maanantai 11. toukokuuta 2020

Vappu auttoi vappua

Vapun virtuaalikeikka nosti JVG:n Rata/raitti-albumin seiskasijalta kärkeen 47. listaviikollaan. Edellisestä ykkössijasta oli 35 viikkoa, mutta äänite on kaiken tämän ajan pysytellyt Top 10:ssä ja todennäköisesti pysyttelee koko ensimmäisen listavuotensa. Sekä saman tien rikkonee Jenni Vartiaisen ennätyksen virallisten listojen aikakaudelta: Seili vietti 57 ensimmäistä listaviikkoaan Top 10:ssä.

Ns. virallisen singlelistan ja Spotify-viikkolistan laadinta-aikatauluero (yksi päivä) näyttäytyi dramaattisimmillaan, kun tuo eropäivä sattui olemaan vappuaatto. Ikuinen vappu näet harppasi Spotify-päivälistan ylivoimaiseksi ykköseksi ja hilautui viikkolistallakin sijalle 11, mutta jäi vielä Top 20 -singlelistan ulkopuolelle. Viikkoa myöhemmin se teki re-entryn singlelistan neljänneksi, kun Spotify-tilastossa seitsemän päivän striimikertymä oli jo laskussa.

Nelossijan ansiosta Ikuinen vappu kartutti pitkästä aikaa vuosilistapistesaldoaan – siinähän huomioidaan vain 40 parasta sijoitusta, ja vapulla on jo 65. viikko menossa. Kuka tietää, ehkä juuri tämä parannus ratkaisee sen, että Hei rakas pysyy sen takana. Behmin potti kasvaa esteettömästi vielä kahdeksan viikon ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti