sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Uusi sarja: Sata pisintä

Kun vuodenvaihteessa päivitin Sisältää hitin -sivuston kuvapohjaiseksi, tuli pari kommenttia siitä, että tekstiä on vaikea suurentaa lukukelpoiseksi. Mobiililaitteissa sitä pystyy zoomaamaan, mutta ilmeisesti läppäreissä (selaimesta riippuen?) se jää liian pieneksi. Kaikki sivuthan toki voi ladata koneelle kuvatiedostoina.

Osittain tuohon liittyen aloitan ensi viikolla sarjan, jossa sata esiintyjää saa näytille lista-ansioluettelonsa omina, paremmalla resoluutiolla varustettuina kuvina. Tietenkin ne sata, joilla on pisin ansioluettelo – jotka ovat saaneet eniten albumeja ja hittejä tilastoihin vuodesta 1960 lähtien. Joidenkin litaniaa pidentävät vielä yhteistyöesittäjätiedot, mutta ne eivät vaikuta järjestykseen.

Tasatilanteessa tie-breakina on albumien määrä, ja jos tilanne on yhä sama, se voittaa, jolla on vähemmän kimppalevytyksiä. Muutoin featuring-rooli on samanarvoinen kuin täyssoolo.

Sarja valtaa blogin lähes kokonaan jonnekin loka–marraskuulle asti (se korvaa myös kesäsarjan), ja tähän on syynsä. Yritän sen aikana saada mahdollisimman valmiiksi erillisen kirjoitustyön, josta joskus enemmän. Ajankohtaisia tapahtumia kommentoin yhä Listablogin Facebook-sivulla. Saas nähdä, mitä tästä tulee. Olen ajastanut julkaisuun jo noin puolet.

1 kommentti:

  1. Näkyy tietokoneillakin, vaikka eri selaimissa voi vaatia hieman kikkailua. Esim. Firefoxilla kannattaa klikata hiiren oikealla näppäimellä Näytä kuva, niin pääsee tutkimaan tilastoja oikein hyvin.

    VastaaPoista