perjantai 27. huhtikuuta 2018

Uudelle levelille

Aviciin viikon takainen kuolema näkyi oitis Spotifyn kuunteluraporteissa – vahvimmin tietysti Ruotsissa, jossa vieläkin kahdeksasta striimatuimmasta biisistä seitsemän on hänen tekemiään. Maailman tasolla kuohu lähti hiipumaan nopeammin.

Suomen Striimatuimmat-listalla Aviciin tuotanto palasi viiden päivän soitoilla sijoille 6, 11, 14, 21, 22, 24 ja 40. Seitsemän vuoden takainen esikoishitti Levels (#11) otti täten ekan striimimerkintänsä ja näyttäytyy Nielsenin digilaululistallakin ylempänä kuin mihin edesmenneellä latauslistalla ylsi, kahdeksantena. Levels oli jo aikoinaan Top 20 -radiohitti, eikä sillä puolella taatusti tule kohennusta.

Sunnuntain albumilistaa on vaikea ennustaa. Pelkällä suoratoistolla mitattuna Aviciin True (2013) ja Stories (2015) saattaisivat rynnistää kärkeen asti, mutta vastassa on vahva fyysinen myyjä, uusi Juha Tapion levy. Vaikka hittipuolella näin laaja kuolemanjälkeinen reaktio on poikkeuksellinen, albumeissa ei kyetä nyt Michael Jackson -ilmiöön kesällä 2009: kolme nimikettä yhtä aikaa Top 7:ssä.

Kahteen Striimatuimmat-listan knoppiin liittyy numero 32, tai sen puute. Adi L. Haslan ja Pihlajan Kevät harppasi tuolta sijalta ennätyksellisesti ykköseksi. Sannin Pornoo keräsi viidellä listaviikollaan numerot 1, 2, 4, 8 ja 16 eli oli vääjäämättä matkalla 32:nneksi, mutta löytyykin yllättävästi sijalta 31.

2 kommenttia:

  1. Levelsin suosio yllätti, aiemman perusteella olisi hyvin voinut olettaa esimerkiksi Hey Brotherin pärjäävän paremmin. Lonely Together paransi myös muutaman kuukauden takaista striimisijoitustaan.

    Levels muuten taitaa puuttua vuosilistoilta. En löytänyt sitä kummankaan vuoden (2011 tai 2012) top 100:sta, vaikka se on tietokannan mukaan nappihitti. Sen sijoitus saattaa tietenkin muuttua vielä...

    VastaaPoista
  2. Levels on 2012-listan sijalla 88 ja siis ainakin jonkin verran nousee. Jos täällä blogissa on lista josta se puuttuu, niin pitänee korjata. Poistin linkit kun tein erillisen vuosilistasivuston.

    VastaaPoista