tiistai 2. kesäkuuta 2015

Kumiallergia parani


Sanni palasi radiolistan ykköseksi kuin vastareaktiona sille, että hänen ansioidensa riittävyys neljännelle Vain elämää -kaudelle oli samana päivänä julkisesti kyseenalaistettu. Ilta-Sanomissa väitettiin, että vain kahta Sannin singleä voi listasijoitusten perusteella kutsua todelliseksi hitiksi. Vaikea tietää, minkä kirjoittaja jätti noteeraamatta hitiksi kolmikosta 2080-luvulla, Me ei olla enää me ja Prinsessoja & astronautteja. Ihan hyvä originaalikertymä verrattuna vaikkapa Vesa-Matti Loiriin.

Adam Lambertin kolmatta albumia pohjustava Ghost Town ei juuri ole herättänyt innostusta maailmalla, mutta meillä latauslistan kakkossijan jatkoksi se säntäsi nyt radiolistalla 26. sijalta 12:nneksi. Jo 13 vuotta radiohittejä puskeneen Teleksin Säröjä sinussa eteni 54–18 ja Aviciin uutuus Waiting for Love peräti 86–22. Viimeksimainittu ei taaskaan myönnä krediittejä laulajalleen (tällä kertaa Simon Aldred) eikä edes sille, että kimppatuottajana hääri sangen tunnettu Martin Garrix.

Kärkikymmenikköön tehtiin kaksi perin merkittävää nousua. Kahdeksantena on Jack Ü:n Where Are U Now vokalistinaan Justin Bieber, joka tähän asti on vain aniharvoin päässyt radioaaltojen kuljettamaksi. Sen ohi 24. sijalta seiskaksi pyyhälsi Kasmirin ja Saaran Vauvoja, siis Yle X:n kesäkumikappale. Kaupalliset nuorisoradiot taitavat nykyisin myötäillä niin tiiviisti Spotifyn soittotapahtumia, että kilpailevan aseman puffaaminenkaan ei häiritse menoa. Hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti