torstai 5. joulukuuta 2019

All I want is better than Last Christmas

Ne ovat taas täällä, vuosi vuodelta vahvempina: Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You (1994) ja Whamin Last Christmas (1984). Viime jouluna ne keräsivät pitkien uriensa parhaat vuosipisteet, Carey yli 1100 ja Wham lähes 900. Ne ylsivät myös ensi kertaa ykkösiksi, Carey striimeissä ja Wham latauksissa.

Ja katso: alun perusteella tämänkertainen rundi taitaa kasvattaa pottia vieläkin enemmän. Careyn joulualbumi Merry Christmas julkaistiin uutena versiona, ja Last Christmasin profiilia kohotti samanniminen brittielokuva. Viime vuoden samoihin päiväyksiin verrattuna striimisijat ovat parempia, radiosta ei vielä tiedä – Careyn paras sijoitus siellä on ”vain” yhdeksikkö, kun Wham on nähty kakkosena.

Kiipeämisen alkuvaiheissa on nähtävissä sama ilmiö kuin vuosi sitten: biisejä kuunnellaan enemmän viikonloppuna kuin arkipäivinä. Sunnuntain, maanantain ja tiistain Spotify-päivälistasijat olivat Careyllä 3–11–12 ja Whamillä 5–15–15. Kolmanneksi korkeimmalle, paljon noita alemmas on palannut Ariana Granden Santa Tell Me (2014).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti