lauantai 21. huhtikuuta 2018

Salmiakin maku säilyy

Tavaramarkkinat julkaisi keväällä 1986 singlen Kevät, joka ei aluksi tehnyt järin suurta vaikutusta ja jäi yhtyeen viimeiseksi. Biisi pystyi kuitenkin nakertamaan kansan tajuntaa niin, että nousi seuraavana keväänä singlelistan sijalle 18. Tuolloin ei vielä mitattu radiosoittoa, mutta keväällä 1991 kappale eteni Discopressin paikallisradiolistalla kymmenenneksi.

Keväällä 2001 ilmestyi Heidi Kyrön levytys, jolla kiivettiin radiotilaston neljänneksi ja 50 hittiä -listan sijalle 22. Keväällä 2008 oli Kotiteollisuuden vuoro pistäytyä sen avulla singlelistan 17:ntenä. Versioon kuvattiin video Hakaniemen tienoilla, mutta ei Hakaniemenrannassa vaan Eläintarhanlahden rannassa. Hakaniemenranta 12:ssa alkuperäisen levyn aikoihin asuneelle ero on merkittävä.

Vaikka Liisa Akimofin kirjoittamasta kappaleesta on aiemmin tehty ainakin pari vähäisesti huomioitua hiphop-mukaelmaa, Adi L Hasla ja Pihlaja yrittivät vielä kerran – ja katso: Kevät on nyt päivä päivältä ylivoimaisempi Spotify-kuunteluiden ykkönen. Radiot eivät vielä ole ehtineet mukaan, eivätkä nykykäyttäytymisellään taida ehtiäkään ennen kuin sesonki on jo ohi. Ensi keväänä sitten.

(Aiempien hittien striimit? Tavaramarkkinat 722.000, Heidi Kyrö 447.000, Kotiteollisuus 516.000. Tasaista.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti