tiistai 10. huhtikuuta 2018

Roiku tai romahda

Albumilistan asukit ovat jakautuneet yhä jyrkemmin roikkujiin ja romahtajiin – sen mukaan, menestyvätkö ne ensisijaisesti suoratoistossa vai levymyynnissä. Striimisuosikit saattavat kevyestikin maleksia mukana puoli vuotta käymättä listan yläpuoliskossa lainkaan, kun taas ostetuilta katoavat ostajat ja huipulta tullaan lujaa alas.

Romahtajat useimmiten tekevät rockia tai muuta menneen ajan musiikkia, ja pikavisiittien takia rockin osuus Top 50:stä on kovin pieni. Jack Whitet & kumppanit kestävät menoa vain viikon kerrallaan, ja kakkosena debytoinut Pate Mustajärvikin nosti kytkintä neljän viikon jälkeen. Tämän viikon vajoajia ovat Auri (2–22) ja kokoelma-Nightwish (12–41).

Tuomas Holopaiselle Aurin kakkossija ei ole kummoinen meriitti – hänhän on ennestään yltänyt kärkeen sekä soololevyllä että yhtyeen jäsenenä – mutta yhtyeen vokalistin Johanna Kurkelan statusta se nosti. Soolokulta ja bändihopea on harvinaisempi meriitti kun pelkkä soolokulta. Tokihan Kurkela myös vieraili Elastisen ykkösalbumin Elastinen feat isoimmalla hitillä Oota mua.

2 kommenttia:

  1. Ensi viikon listalla Kylie Minogueta tuskin tullaan näkemään. Maahantuojalla vaikeuksia saada levyn mitään formaattia suomeen joten digitalinen myynti on ainoa asia spotify soiton lisäksi mikä voisi auttaa levyn listalle. Kylie on kuitenkin nimenomaan ollut aina fyysisen äänitteen myyjä.. ärsyttävää. Kun kerrankin hypen ansioista ja ensi viikon myynnillä olisin uskonut jopa Top-10 paluuseen. Britanniassa uusi levy on jo myynyt enemmän kuin Madonnan edellinen koko viikolla joten varma listaykkönen!

    VastaaPoista
  2. Kylien albumilista-ansiot ovat Suomessa sen verran vaisut, että en osannut odottaakaan mitään huippudebyyttiä, mutta toivottavasti nyt jonkinlainen näyttäytyminen saadaan.

    VastaaPoista