perjantai 13. huhtikuuta 2018

Mitävälii

Jos jokin nykyhitti erityisesti kuulostaa tekoälyn säveltämältä keskivertopersoonattomalta varmanpäälle-biisiltä, niin hollantilaisen Janieckin Does It Matter. Se ei ole menestynyt muissa maissa, mutta etenee Suomessa koko rintamalla: radiolistan ja latausten kuudenneksi sekä striimatuimpien 12:nneksi. Sekin kuulostaa tekoälytempulta, että levytyksen loppupuolella lainataan vanhaa hittiä, Alice Deejayn Better Off Alonea.

Etenkin radiossa nousu näyttää lupaavalta, sillä Does It Matter on jo nyt tilaston korkein ulkomainen kappale ja yläpuoliset ovat alkaneet menettää pisteitään – kärjessä jatkaa yhä Antti Ketosen Olisitpa sylissäni. Toinen yllättävä huipun tavoittelija on Pyhimyksen Jättiläinen, joka pitkän arkailun jälkeen harppasi 13. sijalta seitsemänneksi. Molemmat luuppaavat Radio Loopilla toistakymmentä kertaa päivässä.

Yhtä hurjassa silmukassa on Pikku G:n Solmussa, mutta sen varsinainen radiolistaläpimurto on juuttunut sijoitussarjaan 25–23–21–22–23–23–22. Solmussa on hittivuosilista 2017:n valmistumisen todennäköisin viivästyttäjä, koska se laskeutuu striimilistaa suorastaan huolestuttavan hitaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti