keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Kahdeksas seitsikko

Kahdeksas Vain elämää -kausi alkaa tällä viikolla. Jo monta kertaa osallistujien nimien julkistus on herättänyt skeptisiä reaktioita, mutta katsojia ja listanäkyvyyttä on aina saatu suunnilleen vanhaan malliin (ymmärrettävää albumimyynnin putoamista lukuun ottamatta). Jotenkin taas järki silti sanoo, että tulossa on vaisu kausi.

Veteraanien mukanaolo on tärkeää, koska heidän katalogistaan löytyvät usein ne isot uushitit (Sata salamaa, Lumi teki enkelin eteiseen, Lähtisitkö, Naurava kulkuri). Siispä Danny = hyvä. Mutta kuka ne uushitit esittää? Espanjaan ei tällä kertaa passitettu yhtään varsinaista nuorisotähteä. Albumilistan ykkössijasta huolimatta en pidä Kasmiria sellaisena. Ennakkona levitetty Aki Tykin Kauan lähtenee ykkösehdokkaana radiotestaukseen.

Espanjaakin voi pitää huonona enteenä. Vuosi sitten siellä kuvattu kuutoskausi oli siinä mielessä tähänastisista heikoin, että yksikään esitys ei yltänyt edes 2000 listapisteeseen, kun pahamaineiselta kakkoskaudeltakin saatiin 3000 pisteen hitti (Kylmästä lämpimään). Robinilta ja Nikke Ankaralta olisi edellyttänyt enemmän – tosin kumpaakaan ei päästetty radiosoittoon.

Seiskakausi taas oli tilastollisesti paras: eka 4000 pisteen ylitys (Keinu) ja tuhannesta pisteestä ansaittavia nappeja yhteensä ennätysmäärä. Tässä jokaisen kauden nappisaldo: ensimmäisestä 6, toisesta 3, kolmannesta 5, neljännestä 6, viidennestä 10, kuudennesta 5, seitsemännestä 12. Koska viime vuosi oli ensimmäinen kaksikautinen, hittivuositilaston tietyissä kohdissa (ei kärkipäässä) on melkoinen Vain elämää -ruuhka. Näette sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti