maanantai 15. tammikuuta 2018

Nopeita ja hitaita ulostuloja

Viime keskiviikkona, artistin 70-vuotissyntymäpäivänä, julkaistiin vanha Remu and His All Starsin livetallenne. Vain kahden päivän myynnillä se ehti albumilistan 10:nneksi ja ns. fyysisen albumilistan ykköseksi. Levyjen kysyntäprofiili on nykyisin sellainen, että en usko päätilaston sijoituksen enää kohenevan ekalla kokonaisella myyntiviikolla, mutta tällaisenaankin kyseessä on, Hurriganes mukaanlukien, Remun 24. Top 10 -albumi.

Live at Tullikamari 1993 äänitettiin All Stars -kiertueen viimeisellä keikalla 21. toukokuuta. Mielenkiintoista tässä on se, että alle kymmenen kuukautta myöhemmin Remu juhli listoilla toisen liveprojektin turvin, Roadrunner Tourilta tuoreeltaan äänitetyllä Remu Plays Hurriganes -tallenteella.

Jos Live at Tullikamari sai odottaa päivänvalon näkemistään, Roadrunner Tourilla toimittiin epäilyttävänkin riuskasti. Levy äänitettiin Planet Fun Funissa ja Tavastialla. Ensinmainitun keikan ajankohta ei ole tiedossa, mutta Tavastian sivujen mukaan kiertue pistäytyi siellä 4. maaliskuuta 1994. Albumi debytoi listalla, joka koottiin 12. päivä ja julkistettiin 13. päivä. Onko moinen aikataulu mahdollinen, vai järjestettiinkö äänitystä varten jokin erillinen esitys?

4 kommenttia:

 1. Taas kerran mediassa vääristellään listasaavutuksia kun Iltalehti uutisoi tänään jutussaan että Uransa lopettavan Remu Aaltosen levy nousi listaykköseksi - viimeksi ykkösenä 80-luvulla. Sinänsä huvittavaa että otsikossa ei ole vain yksi asiavirhe, vaan kaksi - molemmat väittämät ovat virheellisiä. "Live at Tullikamari"-levy debytoi virallisella albumilistalla sijalla 10, se oli pelkästään fyysisen albumilistan ykkönen. Toinen väittämä että "Viimeksi Remu oli listaykkösenä 80-luvulla Hurriganesin kanssa" on merkillinen koska Hurriganes oli viimeisen kerran albumilistan ykkösenä 70-luvun puolessavälissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltalehden juttua on näköjään jo muokattu "korjaamalla tieto siitä, että kyseessä on Suomen virallinen fyysinen albumilista. Ei siis pelkkä albumilista."

   Poista
 2. Jokin tiedotehan tuonkin jutun takana on oltava, kiittäkäämme sitä ettei muu media ole siihen tarttunut.

  VastaaPoista
 3. No, Remun albumi oli luultavasti viikon myydyin. Kuten blogissa todettiin aiemmin, olisi parempi, jos olisi myös lataukset kattava albumimyyntilista, mutta mielestäni tuo fyysinen albumilista on ilman niitäkin paljon parempi kuin tavallinen albumilista. Jälkimmäisessä yksittäisten striimaushittien vaikutus korostuu edelleenkin liikaa (G-Eazy, Post Malone jne.).

  VastaaPoista