perjantai 19. tammikuuta 2018

Hittilistat 3/2018

Suoratoistolistalla liikutaan yleensä paljon siivommin ja maltillisemmin kuin vanhanmallisissa myyntitilastoissa, mikä johtuu mittaustulosten suuruudesta eli volyymista. Nyt kuitenkin ensimmäistä kertaa jokin muu kuin jouluhitti on palannut kärkikymppiin poistuttuaan välillä kokonaan Top 50:stä. JVG:n Popkorni-albumin ilmestyttyä syyskuussa Hombre debytoi kolmosena ja palaa nyt yhdeksänneksi. Siltikin, että siihen kytköksissä oleva 95-elokuva ei ole tainnut menestyä odotetusti.

Striimatuimmat
 1.  (1)  JVG: Popkorni
 2.  (2)  Pikku G ft Behm: Solmussa
 3.  (–)  Pyhimys ft Aksel Kankaanranta: Jättiläinen
 4.  (3)  Eminem ft Ed Sheeran: River
 5.  (4)  G-eazy with Halsey: Him & I

Voice of Finlandin sun muiden kykykisojen anti hittimarkkinoille on pitkään ollut niin mitätön, että kykykisataustainen vokalistivierailija tuntuu suorastaan nokkelalta vedolta. Pyhimys ja vajaa vuosi sitten VoFissa laulanut Aksel Kankaanranta ovat matkalla seuraaviksi ykkösiksi samalla, kun Kynnet, kynnet roikkuu yhä kiitettävästi Top 20:ssä.

12.  (–)  Roope Salminen & Koirat: Kusipää
18. (50)  Bruno Mars ft Cardi B: Finesse
33. (48)  Kendrick Lamar & SZA: All the Stars
39.  (–)  Wil: Sinitarraa
49.  (–)  Cardi B ft 21 Savage: Bartier Cardi

Yksi syksyn kovimmista hittinimistä USA:ssa oli Cardi B, jonka täkäläistä esittäytymistä saatiin odottaa, mutta se tuli sitten laajalla rintamalla. Viime viikolla kaksi vierailukrediittiä (Bruno Marsin Finesse ja G-eazyn No Limit) ja nyt omakin sinkku Bartier Cardi.

Radiolista
 1.  (1)  Haloo Helsinki!: Tuntematon
 2.  (4)  Jenni Vartiainen: Keinu
 3.  (3)  Ed Sheeran: Perfect
 4.  (6)  Cheek: Enkelit
 5.  (5)  Evelina: Tornado

Enkelit toi Cheekille korkeimman oman (ei-vierailevan) radiosijoituksen neljään vuoteen. Hitaasti kiivennyt Tuntematon on yhdestoista Haloo Helsingin radioykkönen.

12. (40)  Neljä ruusua: Mustia ruusuja
14. (19)  Luis Fonsi & Demi Lovato: Échame la culpa
17. (80)  Bruno Mars ft Cardi B: Finesse
21. (41)  G-eazy with Halsey: Him & I
35. (47)  Beast in Black: Blind and Frozen

Vaikka pari nousijaa on striimilistaltakin tuttuja, tuntuu että vuosi on käynnistynyt entistäkin eriytyneempänä striimi- ja radiohittien suhteen. Pikku G:n Solmussa on saanut vain muutaman Yle X -pyörityksen, Pyhimyksen molemmat hitit joitakin irtosoittoja, samoin Asteen Monaco. Mikael Gabrielin Pimeyteen on tunnetusti Nelonen-boikotissa, eikä kohtalainen rotaatio NRJ–Kiss–X -akselilla riitä kovin korkealle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti