maanantai 1. tammikuuta 2018

Merkkikuukausi 1/2018

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

55 vuotta: Ella Fitzgerald
Jazzlegenda teki ainoan viiittinsä listoillemme 45-vuotiaana singlellä Desafinado.

45 vuotta: The Osmonds
Samalla singlelistalla esittäytyivät Little Jimmy Osmond (Long Haired Lover from Liverpool) ja isoveljesten Crazy Horses. Donnyn soolonäyttäytymistä saatiin odotella lokakuulle, ja yllättävän pian sen jälkeen kaikki olikin suomitilastollisesti ohi.

40 vuotta: Eini
40 vuotta: Teddy & The Tigers
40 vuotta: Tom Robinson Band

Einin Yes Sir, alkaa polttaa onkin jo tovin ollut aktiivisen muistelun kohteena. Mutta isompia ilmiöitä tuolloin olivat Dancing Shoes -sinkulla debytoinut Teddy ja Robinsonin listakolmoseksi noussut 2–4–6–8 Motorway.

35 vuotta: Wham!
Young Guns (Go for It) -sinkusta alkanut ja alle neljä vuotta kestänyt Wham!-kausi oli listasisällöllisesti väkevämpi kuin sen jälkeinen pitkä George Michael -kausi.

30 vuotta: Rainer Friman
30 vuotta: Megadeth
30 vuotta: Tarot

Frimanin ilmoitettuihin myyntilukuihin nähden vaatimattomahkon listauran avasi Oi kuu -albumi, Megadethin puolestaan So Far, So Good So What! Tuolloin lähinnä iskelmämerkkinä tunnetulle Flamingolle levyttänyt Tarot pääsi singlelistalle Rose on the Graven ansiosta.

25 vuotta: Ace of Base
25 vuotta: Kingston Wall

All That She Wants avasi Ace of Baselle hyvin tuloksekkaan hittivuoden 1993. Kingston Wall ryhtyi listabändiksi vasta kakkosalbumillaan, mutta se ensimmäinenkin keräsi myöhemmin Top 10 -sijoituksia vuosina 1998 ja 2015.

15 vuotta: Olavi Uusivirta
Uusivirran musiikkiurako ”ikuisena tulokkaana” jo viisitoistavuotias? Kyllä, Raivoa härkää kuunneltiin noin kauan sitten.

10 vuotta: Chisu
10 vuotta: Paramore

Riot!-albumilla avanneen Paramoren ura näyttäytyy erikoista kyllä vahvimpana radiolistasarakkeessa. Tosin kertaakaan ei oltu niin ylhäällä kuin Chisun Mun koti ei oo täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti