maanantai 28. elokuuta 2017

Popkornin poksahdus

Vuorokauden vaihtuessa ilmaantui ainakin Spotifyyn yllätyspaketti: 11 ennenjulkaisematonta JVG-biisiä yhteisnimellä Popkorni. Albumi, kenties, tai tässä viikonloppuna luettuani Hesarin Aikakoneesta 60-luvun musajuttuja: laulusarja.

Listojen kannalta julkaisu kiehtoo omintakeisesti, koska mikään sen osa ei ole singlenä tarjoiltu keulakuva. Ensimmäisillä raidoilla lienee etulyöntiasema viimeisiin nähden, mutta poikkeuksellisen puhtaalta pöydältä koko joukkio lähtee mittelemään striimilistasijoituksista. Albumitilastossakin tapahtunee jotain, sikäli kun se enää ketään kiinnostaa.

Joukkohyökkäyksiä on toki nähty aiemminkin suosikkiartistien albumien tultua, mutta niitä on aina pohjustettu singlellä tai parilla. Esimerkiksi Haloo Helsingin kohdalla ero jäi hurjaksi: vaikka Rakas ja Hulluuden highway kasvoivat jättihiteiksi, muille biiseille listakiivintä näytti pakkopullalta. Radiosinkuksi valitun Oh No Let’s Gon rotaatio on ollut suorastaan hämmästyttävän vaisua. Löytävätköhän musiikkipäälliköt Popkornilta mitään soitettavaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti