tiistai 1. elokuuta 2017

Merkkikuukausi 8/2017

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

50 vuotta: Robin
Robin 1.0:n eli Esa Simosen viidestä listasinkusta eka oli versio Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick and Tichin hitistä Okay!

45 vuotta: Alice Cooper
45 vuotta: Jukka Raitanen

Cooperin School’s Out esittäytyi elokuun 1972 listoilla sekä singlenä että albumina. Sen sijaan Raitasen Vangin toive -sinkku sai pitkäsoittokaiman, esittäjänsä ensimmäisen, vasta lähes neljä vuotta myöhemmin.

40 vuotta: Baccara
Yes Sir, I Can Boogie teki tietä albumille, joka kantoi toistakymmentä vuotta maamme ostetuimman ulkomaisen levyn titteliä.

35 vuotta: Survivor
Se nyrkkeilyleffa-aiheinen hitti oli Eye of the Tiger. Se toinen nyrkkeilyleffa-aiheinen hitti oli Burning Heart.

25 vuotta: Jope Ruonansuu
Elvis Presley ei tiettävästi tehnyt Jope Department -nimistä levyä, mutta Ruonansuun 22-osaisen lista-albumiputken aloittaja oli Elvis-osasto. Singlemenestystä kemiläiselle ei juuri ole siunaantunut.

20 vuotta: Aqua
Toukokuussa 1997 julkaistun Barbie Girlin nerokkuus avautui maailmalle hitaahkosti. Brittiykköseksi noussut saman Aquarium-albumin raita Turn Back Time ei enää meitä kiinnostanut.

15 vuotta: Queens of the Stone Age
Songs for the Deafistä alkanut neljän lista-albumin ketju on kerännyt alati paranevat sijat 11–8–6–2. Piakkoin ilmestyvä Villains on siis velvoitettu nappaamaan paalupaikan.

10 vuotta: Amoral
10 vuotta: Billy Talent

Amoral saavutti Reptile Ridella (#5) parhaan albumisijansa jo ennen Ari Koivusen pestaamista laulajaksi. Billy Talent tilastoitui II-albumillaan, ja nelosalbumin sinkku Surprise Surprise oli nimensä mukainen käväistessään radiolistan ykkösenä.

5 vuotta: Psy
Gangnam Stylen ilmestymisajankohta oli hiljattain hyvin esillä, kun uutisoitiin sen menettäneen tittelinsä You Tuben katsotuimpana videona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti