tiistai 27. tammikuuta 2015

Pieni sanoo, iso anoo

Poikkeuksellinen radiosoittolista. Top teniin kiipesi kolme biisiä, joista jokainen on pikkufirmojen julkaisu, vaikka itse esittäjät voikin luokitella koko kansan tutuiksi. Juha Tapion kokoelmatäky Copacabana ja Ipanema (Kaiku) eteni 12–4, Apulannan Sun kohdalla (Apulanta) 55–7 ja Elastisen Eteen ja ylös (Rähinä) 16–9. Nuo ovat kaikki ylempänä kuin suuren Sony Musicin parhaiten sijoittunut kappale.

Apulannan harppaus kiinnostaa, koska vaikka bändi lopulta muuttui radioidenkin mielestä salonkikelpoiseksi kymmenen vuoden puurtamisen jälkeen ja nettosi kolme listaykköstä, edelliset singlet Poltettu karma ja Mä nauran tälle (2013) floppasivat komeasti. Sun kohdalla lähti Spotifyssa soimaan aika tahmeasti, joten todisteet hittikynän löytymisestä ovat vielä ristiriitaisia.

Lisää vetreitä kotimaisia nousijoita: Haloo Helsingin Kiitos ei ole kirosana 46–11, Mitran Kukka kaipaa valoa 93–15, Egotripin Uusi aamu 71–17 ja Arttu Wiskarin Kun me diskossa suudeltiin 68–27. Toissavuotinen Idols-voittaja Mitra (Kaislaranta) julkaisee vasta keväällä ensimmäisen albuminsa, kiitettävää malttia. Uusi Haloo-hitti puski edeltäjän jyrkkään alamäkeen: Vihaan kyllästynyt luisui 8–35.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti