sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Peto peittosi jumalan

Vuosi lähti vihdoinkin käyntiin myös uutuusmusiikin suhteen, ja albumikärki meni uusiksi. Kahden Top 10 -visiitin jälkeen Battle Beastin ykkössija ei yllättänyt, etenkään kun edellinen käynti venyi 17-viikkoiseksi. Sotajumalan nelossija on niin ikään loogista jatkoa vanhoille saavutuksille – se ehkä ennalta arvelutti, että Raunioissa katkaisi neljäksi ja puoleksi vuodeksi venyneen levytystauon.

Marilyn Manson (#10) palasi kärkikymmenikköön yhden hudin jälkeen. Seuraavat uutuudet petrasivat reilusti edellisestä yrityksestään: Pimeys 48–12 ja Raised Fist 29–14. Ensikertalaisina vastaanotimme Meghan Trainorin (#13) ja jo vuonna 1990 Ruotsissa perustetun, parikin röykkiötä albumeita julkaisseen Mardukin (#25). Jostain teknissävyisestä näkökulmasta ensikertalaiseksi voinee lukea myös Sir Elwoodin vieraskirjan (#17).

Björkin Vulnicura (#27) ilmestyi niin yllättäen, että se kiivennee vielä korkeammalle. Mutta mihin jäi Spotifyssa paljon soiva Mark Ronson, julkaistiinko albumi vasta loppuviikolla? Knoppina mainittakoon, että ilman Katri Helenan paluuta olisimme saaneet lähes puoleentoista vuoteen ekan Top 50:n, jossa ei ole yhtään re-entryä. Ehkä semmoinen tulee piankin.

1 kommentti:

  1. Mark Ronson (kuten myös esim. Hozier) kärsii 70 prosentin säännöstä. Iso osa Uptown Funkin striimauksista ei pääse albumilistalle, joten virallisen albumilistan sijoitukset jäävät paljon huonommiksi, kuin mitä spotifyn listan perusteella voisi päätellä.
    Sami

    VastaaPoista