torstai 7. huhtikuuta 2011

Raskaskin nousee

Lauri Ylönen ei kyennyt nappaamaan soolopaalua neljän The Rasmus -ykkösen jatkoksi eikä siis edennyt siihen harvahkoon artistieliittiin, jolla on kärkilevyjä sekä yksin että yhtyeen jäsenenä. Laurin kukistanut Anna Abreu tavallaan kuuluu mukaan, koska lauloi muinoin neljä viikkoa huipulla viettäneellä Idols 2007 -albumilla. Himmeinkin mitali meni tulokkaalle, sillä Within Temptation palasi palkintopallille neljän vuoden tauon jälkeen.

Britney Spears jäi kahdeksannella sijallaan noiden varjoon, mutta se on hänelle vasta kolmas Top 10 -merkintä ja ensimmäinen sitten vuoden 2004. Whitesnaken kolmen vuoden takainen comebacklevy ylsi viidenneksi, mistä Forevermore lipsui nyt kuusi pykälää. Netissä jo viikkokausia jaeltu Radioheadin The King of Limbs näyttäytyy 13:ntena ja kerran kärkikympissäkin käynyt ruotsalainen Amon Amarth 16:ntena. Sekä Reverend Bizarre (22) että Huge L (27) petrasivat yhden sijan edellisestä yrityksestä.

Albumin ilmestyminen usein boostaa myös sen maistiassinglen latausmenekkiä. Viime viikolla Sunrise Avenuen Hollywood Hills ja tällä viikolla Laurin Heavy loikkasivat kakkossijalle Top 10:n ulkopuolelta. Radiolistalla varovaisesti vastaanotettu Heavy on ehtinyt vasta 18:nneksi. Ykkössinkkuna jatkaa aina vain On the Floor.

5 kommenttia:

 1. Britneyltä komea paluu; Yli kymmenen vuoden tauon jälkeen studiolevyllä TOP 10:een.

  VastaaPoista
 2. Vartiaisen Seili oli sitten, kuten arvasinkin, Hulluilla päivillä 6,90hintaan. Levy keikkuu muutenkin listakärjessä, joten mikä järki myydä pilkkahintaan? Halutaanko vaan ennätyssuuria myyntejä?Hulluilla päivillä saa varmasti myytyä saman verran parissa päivässä, kun normaalisti kuukaudessa. Taitaa olla jonkin sortin ennätys tuokin, että sama levy on 3 kertaa Hullujen päivien tarjoustuote. Vieläköhän jaksaa ponnistaa tuolla hinnalla ykköseksi listalla???
  Sitä vaan ihmettelen, että tukkumyyntihinnan normilistalle päästäkseen pitäis olla vähintään 8euroa, joten myykö stokka Vartiaisen levyä tappiolla? Muut Hullujen päivien 6,90 levyt oli midprice levyjä.

  VastaaPoista
 3. Listan säännöissä ei puhuta kahdekasn euron tukkuhinnasta vaan PPD:stä (ALViton listahinta). PPD:stä kaupat saavat vielä mahdollisesti alennuksia, mutta esim. artistirojaltit lasketaan sen perusteella. Kilpailuviranomaisten kieltojen takia levy-yhtiöt eivät saa kertoa julkisesti toteutuneita myyntihintojaan ja sen takia listatkin pohjautuvat PPD-hintaan.
  Kuultujen huhujen perusteella ensi viikon listalta oltaisiin kuitenkin poistamassa levyt, jotka Stockmannin Hulluilla päivillä olisi myynnissa alle kympillä eli listan PPD-pohjaiset säännöt heitettäisiin romukoppaan. Saa nähdä, kyseessä olisi vaarallinen ennakkotapaus, jossa ensimmäistä kertaa Suomessa kuluttajahinta vaikuttaisi listakelpoisuuteen. Toisen huhun mukaan koko Stockmann-myynti poistettaisiin listalta, mutta se kuullotaisi vielä ihmeellisemmältä.

  VastaaPoista
 4. Ihan mutu-pohjalta:

  Koska tajutaan, että mahdollisimman laaja otanta mahdollisimman kevein, mutta johdonmukaisin rajoittein olisi ennen kaikkea listan uskottavuuden etu?

  Jos Itunesista voi ostaa albumin kympillä ja se on listakelpoinen, miksei Hulluilta päiviltä voisi ostaa listakelpoista 8,90 euron albumia?

  Johtuuko koko ristiriita siitä, että listaa pitää yllä Musiikkituottajat eikä joku riippumaton taho?

  VastaaPoista
 5. Listan säännöt kohta 5.1.1: albumilistalle pääsee albumi, jonka veroton tukkumyyntihinta on 8 euroa tai enemmän. (ei koske digitaalisia, ilmenee myöhemmässä kohdassa).
  Aletuotteet pitää ilmoittaa listalla erikseen.
  Kuka tietää, onko tuo tukkumyyntihinta se, mitä kaupat maksaa levy-yhtiölle levystä?

  Kyllähän noilla hulluilla päivillä saadaan mukavasti levymyyntiä vauhditettua ja lisää platinaa kahmittua. Sellainen kuhina oli kyllä levyosastolla ja täytyy myöntää, että itsekin sorruin paljon puhutun Seilin ostamaan alehuuruissani, kun sen kaljatuopin hinnalla sain ja muutama kaverini osti myös, vaikka heiltä löytyy jo digitaalisena. Tuolla hinnalla kannatti kuulemma ostaa jo kansien takia...

  VastaaPoista