keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Ei väli tuplien lie pitkäkään

Warner Music teki sen taas – julkaisi edesmenneen artistin katalogista yhtä aikaa samalla nimellä ja kansikuvalla definitiivisen jättiboksin kirjoineen ja kermat päältä kuorivan tupla-cd:n. Aiheena tällä kertaa Carola ja niminä Rakkauden jälkeen – kaikki levytykset ja arkistojen aarteita sekä Rakkauden jälkeen – 40 hittiä ja harvinaista helmeä. Niiden myynti yhdistettäneen samalle listasijalle, ja Anttila-tietojen mukaan sijasta tulee hyvä.

Carolahan ei eläessään (1941–1997) ollut mikään albumimenestyjä, mutta kuusi ja puoli vuotta sitten Warnerin julkaisema 2cd Parhaat – tulkitsijan taival myi kultaa. Tuota äänitettä on yhä saatavana, ja parin nettikaupan vertailussa hinta on 7–8 euroa uutuustuplaa huokeampi. Miksi kukaan ostaisi kalliimman? Ehkä siksi, että Rakkauden jälkeen sisältää vain puoliksi ”hittejä” (Carolan tapauksessa suhteellinen käsite). Vanhassa on 36, uudessa 40 biisiä, mutta yhteisiä esityksiä on vain 18.

1 kommentti:

  1. Miksi boksin ja tupla-levyn myynti yhdistetään listamyynnissä? Johtuuko se ainoastaan siitä että ne ovat (periaatteessa) samannimisiä ja niillä on sama kansikuva? Ymmärän silloin kun jostain levystä julkaistaan joku erikoispainos tyyliin CD+DVD tai muuta vastaavaa, koska silloin on vielä kyse samasta levystä/äänitteestä, mutta tässä Carolan (tai aiemmin m.m. Irwinin, Laila Kinnusen ja Tapio Rautavaaran) tapauksessa se on mielestäni vähän järjetöntä koska kokolevytysuran kattavan boksin ja 2CD:n kokoelman kohdalla ei millään voida puhua samasta levystä. Tietenkin näin saadaan levylle parempi listasijoitus, mutta siitä ei selviä kuinka suuri kysyntä on ollut boksia tai kokoelmaa erikseen.

    Ainakin jossain vaiheessa nämä boksit ja niiden koosteet listattiin erikseen, koska vuonna 1997 muistan että Kirkan Hetki Lyö-boksi nousi listalle samalla viikolla kuin siitä koostettu tupla-levy kokoelma.

    VastaaPoista