lauantai 16. huhtikuuta 2011

Pian saatavana: rakkautta?

Jennifer Lopezin ja Pitbullin On the Floor -sinkun nousu suoraan Suomen ykköseksi tuntui yllättävältä, koska tuossa vaiheessa se ei vielä jyllännyt maailmalla – ainoastaan Kanadassa se ehti kärkeen ennen Suomea. Seitsemännellä ykkösviikollaan sen asema tuntuu lähes itsestäänselvyydeltä. Biisihän pohjautuu vahvasti vanhaan Lambada-hittiin, jonka haitaria samplattiin myös viime vuoden menestyneimpään listasingleen, Edward Mayan Stereo Loveen.

Ranskalaisen Kaoman Lambada-versio (1989) ei suinkaan ollut alkuperäinen, mutta kaikkialla tunnetuin. Sekin ehti meidän tilastoihimme ennen Britanniaa ja USA:ta ja komeili sekä single-, radio- että jukebox-listan kärjessä. Bändin World Beat -albumi kävi 15:ntenä, kun Ruotsissa se jäi 41:nneksi ja briteissä ulos listalta. USA:ssa sen 40. sija oli hyvä siihen nähden, että Hot 100:ssa Lambada nousi vain 46:nneksi.

Paalupaikkaduon vahvistukseksi tämän viikon latauslistan ainoat uutuudet ovat Jennifer Lopez ft Lil Waynen I’m Into You ja Pitbull ft Ne-yon Give Me Everything. Pitbullilla on nyt kahdeksan hittiä Suomessa ilman albumilistavisiittiä, eikä Lopezin edellinen Brave-levykään saanut merkintöjä. Parin viikon päästä ilmestyvä Love? lienee sentään varma listallepäätyjä, mutta kuinka korkealle?

1 kommentti:

  1. Sen verran lisäystä vuoden 1989 listoihin, että myös Lambada albumi menestyi erittäin hyvin. Levy oli myös eri esittäjien albumit huomioivan Radio Ykkösen virallisen myyntilistan kakkonen kuuden viikon ajan myyden yli 50 tuhatta kappaletta.

    VastaaPoista