lauantai 9. lokakuuta 2010

Pakko katsoa 9: Don’t Mess with Doctor Dream

Listablogin epäsäännöllisessä sarjassa esitellään hämäriä mutta sivistäviä videonäkymiä hittihistoriasta.

Brittitrio Thompson Twins ei ollut maailman karismaattisin kokoonpano, mutta onnistui 1982–1984 lypsämään useita britti- ja jenkkihittejä albumeiltaan Quick Step & Side Kick ja Into the Gap. Jälkimmäinen nousi Suomessakin sijalle 21, mikä oli monille tuon ajan trendipoppareille yllättävän vaikeaa. Yhteisesiintyminen Madonnan kanssa Live Aidissä varmisti sen, että syksyn 1985 albumillekin riitti vielä odotuksia.

”Kaksoset” haukkasivat vääränkokoisen palan julkaisemalla Euroopassa ensisinglenä huumevastaisen Don’t Mess with Doctor Dreamin. Se kävi Britannian ja Suomen Top 20:ssä, mutta ei saanut enää seuraajia noihin korkeuksiin. USA:ssa sen sijaan menestys jatkui muutaman vuoden muilla sinkkuvalinnoilla.

Vaikka videon tekijöiksi pestattiin kuuluisat Godley & Creme ja se kunnianhimoisesti yhdistelee idyllisiä ja pelottavia kuvia, kokonaisuus on suorastaan opettavaisella tavalla nolo. Tilannetta ei suinkaan kohentanut se, että ilmeisesti myöhästyneen deadlinen takia taivaskanaville jaettiin ensin keskeneräinen versio, josta puuttui erikoistehosteita. Valmiissakin videossa on kuolleita kohtia, joita ei iskulauseilla pelasteta.

Itse biisi kuulostaa muistikuvia paremmalta – se ehkä jopa ansaitsee asemansa trion ainoana Suomi-hittinä. Sittemmin Tom Bailey ja Alannah Currie avioituivat, muuttivat Currien synnyinmaahaan Uuteen-Seelantiin ja erottuaan palasivat kumpikin britteihin. Currien nykyinen siippa kuulemma on Jimmy Cauty, legendaarisen The KLF:n puolikas.

1 kommentti:

  1. On näitä vanhoja joskus hauska katsoa, mutta hyvä, että kehitys kehittyy.

    VastaaPoista