maanantai 4. lokakuuta 2010

Kakkosuuden vuosirenkaita

Seuraavalle albumilistalle halajavista uutuuksista kenties kilpailukykyisimpien takana on kolme konkaria, joilla on yhteensä 60 tilastoitua albumia. Ne ovat viettäneet Suomen listalla yhteensä 569 viikkoa eli melkein 11 vuotta, mutta eivät yhtään niistä ykkösenä. Eikä paalupaikkaa ole nytkään luvassa.

Neil Youngilta tuli pitkäsoitto Le Noise, jonka 27 listaedeltäjää ovat keränneet 195 läsnäoloviikkoa. Miehen paras sijoitus on Sleeps with Angelsin saavuttama kakkonen. Clapton-uutuutta kauppaavalla Eric Claptonilla vastaavat numerot ovat 21 ja 264, ja kakkossijojen tuojia kolme: The Eric Clapton Story, Unplugged ja Chronicles. Myös Kaipuun vuosirenkaita -albumin tehnyt Sir Elwoodin hiljaiset värit pääsi kakkoseksi vuonna 1999 (Pyhää kamaa), ja 12 yrittämällä on kerätty 110 listaviikkoa.

Samaan nippuun voisi laittaa livelevyineen Michael Monroen, jolla on soolona, Hanoi Rocksin ja Demolition 23:n riveissä yhteensä 19 lista-albumia (133 viikkoa) ja korkeimpana sijana kolmonen. Mutta jos Monroen bändimenneisyys ynnätään mukaan, niin silloin pitää huomioida myös Claptonin varhaisen Cream-yhtyeen Disraeli Gears, joka oli Suomen ykkösenä marras-joulukuussa 1967. Eikä tuollaista tietoa kaivata blogidraamaa vesittämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti