torstai 21. lokakuuta 2010

Happosadetta rakkauden päälle

Happoradion edellinen albumi Kaunis minä saavutti listahuipun vasta 17. viikollaan, mutta Puolimielen ykkösdebyytti oli odotettavissa. Vaan millainen odotus on edessä Suvi Teräsniskalla, jonka Rakkaus päällemme sataa on saanut kärkkyä paalupaikkaa kakkossijalla jo neljän eri levyn takana? Ennen Happoradiota tien tukkeena olivat Olli Lindholm, CMX ja Jenni Vartiainen, mutta jos kysyntä jatkuu tasaisena, jostakin löytynee vielä se pehmeämpi kohta.

Alamme elää jo niitä aikoja, että levyuutuudet eivät välttämättä pyri räjäyttämään pottia heti julkaisuviikollaan. Esimerkiksi Lauri Tähkän livetallenne (5), Vesa-Matti Loiri (7) ja Robbie Williamsin kokoelma (16) tuskin ovat sanoneet viimeistä sanaansa. Loirin vahvin sesonki on perinteisesti isänpäivän tienoo, ja tuohon listaan on vielä neljä viikkoa aikaa. Charles Plogman (13) ei taida jaksaa joulumittelöihin asti, mutta viimesyksyiseen albumiin tuli parannusta kahdeksan sijaa.

Kun Hullujen päivien halpatavara on paljolti kaikonnut tilastosta, moni jäljellejäänyt pulpahtaa ylöspäin luonnonlakeja noudattaen. Puhuva kone kiipesi peräti 43–19 ja Moottörin jyrinä 38–24. Osaavat muutkin kauppiaat tarjousmyynnin, minkä seurauksena (?) listalle palasivat muun muassa Agentsin, Hectorin ja Hassisen koneen boksit – vaikka ovatkin virheellisesti uutuuksiksi merkityt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti