keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Duo #14: Taikapeili

Listablogin kesäsarjassa esitellään Suomen listahistorian 30 menestyneintä duoa.

Hanna-Riikka Siitonen (s. 1970) ja Nina Tapio (s. 1972), FIN

Kun Taikapeili perustettiin, tuottaja Kristian Maukonen ei vielä ollut 1990-luvun tehokkain hittimaakari eikä hän edes paljastanut levytyssopimusta hakiessaan, että laulajat olivat tunnettujen musiikkiperheiden jälkikasvua. Duon teki tunnetuksi esikoissingle, sinkku- ja radiolistan ykkönen Jos sulla on toinen****** (1994), joka kuulosti Suomen vastaukselta edellisvuoden menestystarinalle, Ace of Baselle.

Seuraa johtajaa*** vauhditti Suuri salaisuus -albumin nousua kolmoseksi, ja parin pienemmän hitin jälkeen jouluksi julkaistua lisäpainosta ryyditti Mamba-cover Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä***. Myös Jope Ruonansuun väännös Jos sulla on toinen mies oli Top 10 -radiosuosikki. Tuplaplatinasukseen perään julkaistiin rivakasti kakkossijan saavuttanut Nähdään taas (1995), jonka hittejä olivat Nyt kun nähdään taas (moi!)**** ja Sinä kesänä**.

Taikapeili palasi neljän vuoden tauolta vahvoilla radiohiteillä Jäätynyt maa* ja Aina kun sä meet**, mutta albumi Nukahda jos uskallat jäi sijalle 34. Siitonen ja Tapio ovat esiintyneet myöhemminkin yhdessä muun muassa viisukarsinnoissa ja Idols-ohjelmassa, mutta Taikapeili-levyjä ei ole julkaistu kuin nuo kolme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti