keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Outo rauha

The Baseballs sai napatuksi kummankin listan paalupaikan vuodenaikaan nähden ihmeteltävän helposti. Se on Rammsteinin jälkeen vasta 2000-luvun toinen saksalaisnimi albumiykkösenä. Pate Mustajärvi esti viime viikolla peräkkäiset germaanijuhlat, mutta sellaisiakin on todistettu kesällä 1998, jolloin Scooter pudotti Modern Talkingin kärjestä. (Oi niitä aikoja...)

Ensi viikon kärkeä ennakoitaessa on pakko huomioida se tosiseikka, että kolmena edellisenä vuonna isänpäivän jälkeisen albumitilaston ykkösenä oli Vesa-Matti Loiri milloin milläkin äänitteellä. Hyvää puuta ei ole vielä yltänyt viitossijaa korkeammalle, mutta tällä viikolla se jo kohosi neljä porrasta parempiin kärkkymisasemiin.

Markkinoiden suhteellista hiljaisuutta kuvastaa sekin, että lahjamusiikiksi harvoin soveltuvat metallimaakarit pärjäävät ihan tavalliseen malliin. Katatonia (8) sivusi parasta sijaansa, eivätkä Slayer (12) ja Wolfmother (32) tippuneet perustasostaan. Sen sijaan neljänä edellisenä vuonna Top 10 -albumin lykännyt Charles Plogman debytoi vasta 21:ntenä. Rajaton-kokoelma kiilasi juuri kilpailevan lauluryhmän Club for Fiven eteen 15:nneksi.

Kohauttavin uutuus lienee sijan 22 Henri & Kasperi, jonka Outo nauha on lähinnä luokiteltavissa kuunnelmaksi. Muuta ostavansa kuvitelleet hiphopparit ovat raivostuneet harhaanjohdetuksi tulemisestaan ja purkavat turhaumiaan ainakin basso.fi:n keskustelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti