keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Pyksi, Myksi, Myksi, Pyksi

Neljäs peräkkäinen viikko albumilistamme ykkösenä on niin harvinainen, että ennen PMMP:tä temppuun viimeksi kykeni Coldplay – kesäaikaan, jolloin se on paljon helpompaa. Potentiaalinen syrjäyttäjä Depeche Mode ehti kahden päivän aikana hankkia ostajia vain nelossijan edestä.

Saa nähdä, eteneekö Sounds of the Universe seuraavalla listalla bändin kuudenneksi Top 3 -albumiksi. Arvostelujen perusteella se tuskin haalii uutta fanikuntaa ainakaan market-asiakkaista, joiden ostokäytöstä mitataan aikavälillä maanantai-sunnuntai. Tästä syystä esimerkiksi The Priestsin pääsiäisenä lähetetyn tv-konsertin tenho näkyy konkreettisimmin vasta nyt (nousua 27–15).

Patricia Kaas nappasi yllättäen uransa parhaan listasijan (7). Vaikka vuoden 1994 Je te dis vous myi platinaa ja vietti Top 40:ssä 49 viikkoa, se kävi ylimmillään vain kahdeksantena kuten myös seuraajansa Dans ma chair. Ranskan tämänkeväinen viisuedustaja nousi korkeammalle kuin oma Waldo’s Peoplemme (13) – pitäisikö tästä päätellä jotakin?

Ajattara on yltänyt kakkoseksi kahdella joulusinglellään, mutta Noitumaa (8) on sen eka Top 10 -albumi. 18:ntena debytoi The 69 Eyes -boksi Goth ’n’ Roll, ensikertalaisena sijalla 23 on metallibändi Lumina Polaris ja valjusti 37:ntenä näyttäytyy Annika Eklundin Valonarkaa.

1 kommentti:

  1. Idols-tähtien taisto vaikuttaa toistaiseksi olevan Koop Arposen heiniä. Mitä ei ollut kovin vaikea arvata.
    Fuck You on erinomainen menekinedistäjä Lily Allenille (vaikka onkin albumin heikoin kappale) ja SMG:n mainio levy käy kaupaksi hienosti.

    VastaaPoista