torstai 5. maaliskuuta 2009

Vääryyttä vai viekkautta?

Singlelistan muututtua latauspainotteiseksi muutamat kestomenestyjät ovat joutuneet epävarmalle maaperälle eivätkä itsestäänselvästi kiipeäkään sen paraatipaikoille. Viime aikoina tämän ovat saaneet kokea muun muassa U2 ja CMX, joilla on kummallakin yli kaksikymmentä merkintää Suomen Top 20:ssä. Mutta Depeche Modea eivät formaatit hetkauta: Wrong debytoi tällä viikolla kuudentena.

Brittiveteraanit ovat myös hittien määrässä irkkujen ja suomalaisten edellä – Top 20 -sinkkuja tuli nyt täyteen kolmekymmentä! Niistä 18 saavutti Top 10:n ja kymmenen eteni kärkiviisikkoon, mutta vain yksi ykköseksi (I Feel You 1993). Määrää päivitellessä kannattaa vielä huomioida, että 12 ensimmäistä brittihittiä vuosilta 1981–84 menivät meiltä ohi – kuparisen rikkoi 18. sijalle noussut Shake the Disease (1985).

2 kommenttia:

  1. CMX:n viimeisin kaupalliseen levitykseen fyysisenä painoksena tullut sinkku oli vuoden 2007 Kuolemaantuomitut. Uuden kokoelman Rautalankaa ja Kivinen kirja ovat olleet myynnissä vain digitaalisessa muodossa, eli luvut singlelistalle ovat tulleet puhtaasti latauksista.

    Itse olen ainakin yleensä bändin fyysiset sinkut ostanut, kun niiden mukana on tullut usein mielenkiintoisia b-puolia.

    VastaaPoista
  2. Sepä se. Deppari-singlejäkin on varmaan ostettu b-raitojen takia, mutta Wrong nousi korkeuksiinsa latausmyynnillä.

    VastaaPoista