torstai 4. syyskuuta 2008

Pauhua almanakan täydeltä

Metallican nimi totuttiin alekampanjan myötä näkemään monistuneesti viimevuotisilla albumilistoilla, ja nyt ilmiö on siirtynyt singletilastoon. Bändi julkaisi peräkkäisinä viikkoina latausmyyntiin kaksi uutuussinkkua, ja imussa listakynnyksen on ylittänyt muutama vanhakin raita. Mikähän siinäkin on, että esimerkiksi Ruotsin listalle palasivat juuri nuo samat biisit, Whiskey in the Jar ja Nothing Else Matters?

En juurikaan raportoi erillisen latauslistan tapahtumista, mutta nyt on tehtävä poikkeus: Lauri Tähkä & Elonkerjuun Pauhaava sydän on viettänyt Top 30:ssä täyden vuoden eli 52 viikkoa. Olen vihdoin ynnännyt vuoden tähänastiset singlelistamyynnit, ja vaikka biisin kiihkein kysyntä ajoittui vuoteen 2007, loputon roikkuminen on hivuttanut sen tuoreimmankin vuosilistan yhdeksänneksi.

Vastaava ilmiö fyysisessä myynnissä on neljän lastenlaulun ep, jonka nimikappale on Georg Malmstenin klassikko Lasten liikennelaulu. Se näytti jo alkuvuonna päättävän kunniakkaan listauransa, mutta palasi VL-musiikin toisen singlemenestyjän, Risto Räppääjän seuraksi kärjen tuntumaan. Top 20 -viikkoja on nyt kertynyt 31.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti