lauantai 5. lokakuuta 2024

Ruoskinnan seuraukset

Käärijän lukuisat Cha cha chan jälkeiset julkaisut ovat hypänneet korkealle striimilistalla, mutta pudonneet niin nopeasti, ettei niiden pisteillä ole mitään asiaa hittivuosilistan top sataan. Ainoa poikkeus on viimekeväinen UMK-duetto Ruoska, joka soitettiin radiolistallakin neljänneksi ja joka on tähänastisessa laskennassa vuoden 13. suurin hitti.

Vielä isompi piristysruiske Ruoska oli toiselle duetoijalle eli Erika Vikmanille, jonka edellisestä kunnon hitistä oli jo vuosia. Oheisessa graafissa näytetään kaikkien Vikman-sinkkujen striimit Cicciolinasta (2020) eteenpäin, mukana syksyn 2022 Vain elämää -esitykset. Radiosuhdanteet eivät ole olleet sen suotuisampia. Klikkaa isommaksi.

Spotifyn ilmoittamissa kokonaisluvuissa ovat koko maailman soitot, mikä pidentää UMK-taustaisten Cicciolinan ja Ruoskan palkkeja. Esimerkiksi Suomen Top 200 -päivälistoista lukunsa nappaava Kworb näyttää Ruoskalle 8,4 miljoonaa kuuntelua, vaikka Spotifyssa ylletään yli 11 miljoonaan. Tääl on niin kuuma levytettiin Arttu Wiskarin, Huonoja ideoita Antti Tuiskun kanssa.

Ensimmäinen Ruoskan jälkeinen Vikman-single Myynnissä ilmestyi viikko sitten. Varsin tutun kuuloinen kappale debytoi radiolistan 23:ntena, mutta singletilastossa sijoitus hyytyi 34:nneksi. Arkistoitumista kuitenkin tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti