lauantai 19. lokakuuta 2024

Laulajatulokas Marko R

Aiemmilta Vain elämää -kausilta on tuttu kuvio, että muut osallistujat rohkaisevat (nuorta) rapparia laulamaan enemmän. Eilen esitetyssä jaksossa tilanne jälleen toistui, mutta nyt kohde oli 57-vuotias Waldo. Asettuessaan villegallejen ja elastisten paikalle hänet olikin yhtäkkiä mahdollista nähdä osana suomirapin jatkumoa – ainoana joka 1990-luvun jälkipuoliskolla piti sitä lista/valtavirtanäkyvyydessä.

Ei, hän ei tehnyt hiphopia eikä esiintynyt suomeksi, mutta toisin kuin muut meidän eurodancepopsuosikkimme hän ei liioin laulanut. Vuonna 1995 alkanut hittiputki oli vankempi kuin muistammekaan. Kun laitoin 1000 listan kirjaani artistit järjestykseen 12 suurimman hittinsä yhteispisteiden mukaan, Waldo sijoittui Leevi and the Leavingsin ja Princen edelle. (Sija ei ollut sen kummempi kuin 148, mutta silti.)

Waldon omana VE-päivänä kansainvälinen ura näyttäytyi turhan loisteliaana. Ruudussa komeili ote kanadalaisesta dance-listasta, jonka neljättä sijaa piti U Drive Me Crazy. Lähteenä oli RPM, paikallinen musabisneslehti, joka lakkautettiin vuonna 2000. Kuten USA:ssa myös Kanadassa dancetilastoihin nousi biisejä, joiden kaupallinen suosio jäi paljon matalammaksi. Varsinaista myyntilistamenestystä Waldolle ei löydy kuin Ruotsista, jossa euroviisu Lose Control eteni peräti 11:nneksi.

Vanhoja RPM-lehtiä voi selata täällä. En jaksanut etsiä tuota Waldo-listaa, koska tarkka ajankohta on epäselvä ja pdf-lehtien kahlaaminen hidasta.

1 kommentti:

  1. https://wikimili.com/en/List_of_number-one_singles_of_2001_(Canada) Tuosta linkistä näkee mm. sen että Daruden Sandstorm oli ykkösenä Kanadassa vaikka USAssa pääsi juuri ja juuri sadan joukkoon !!

    VastaaPoista