maanantai 30. syyskuuta 2024

Suomi nousee ja laskee

Alkuvuonna kauhistelin ulkomaisten hittien alennustilaa Suomen listoilla, ja vaikka niiden kurssi on hiukan kohentunut, paras tuontihitti vuoden striimipistelaskelmassa on vasta 19:ntenä (Artemasin I Like the Way You Kiss Me). Uusimmalta Top 20 -singlelistalta löytyy vain yksi ulkomainen, Linkin Parkin The Emptiness Machine kymmenentenä.

Radiolistan suhdanteet ovat kääntyneet niin, että tuorein Top 20 -jakauma näyttää ulkomaisten biisien etua 12–8. Vuosipistelaskelmassa niistä ylimpänä viitossijalla on Dua Lipan Training Season. Access All Areas -podcastissa Nelosen musiikkipomot Jussi Mäntysaari ja Mikko Koivusipilä puhuivat siitä, että (kilpailevan firman) Radio Nova on vähentänyt kotimaisen soittamista.

Biisit.infon Top 20 -vuosilistaus Novan soitetuimmista kertoo, että mukana on viisi suomalaishittiä, ja ne on kaikki julkaistu jo viime vuonna eli huippusesongista lienee aikaa. Tällä haavaa soitetuin kotimainen viitossijalla on Radio Monitorin listaa johtava Häitä pidelly. Radio Nova on selvästi kuunnelluin kaupallinen kanava ja tilastollinen painoarvo sen mukainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti