lauantai 9. maaliskuuta 2024

Ylivoimaisen voittajat

Hiljattain kauhistelin täällä, kuinka Spotifyn päivälistan Top 40:ssä oli nolla ulkomaista biisiä. Tilanne on hieman elpynyt, ja pelastajana toimii Stranger Things -sarjan näyttelijänä tuttu Joe Keery, muusikkonimeltään Djo. Alkujaan syksyn 2002 albumilla ilmestynyt End of Beginning julkaistiin Tiktok-suosion takia singlenä ja nousi torstaisissa soitoissa sijalle 18.

Access All Areas -podcastissa esitettiin kiintoisa näkökulma tuontimusan katoon: se hankaloittaa hittiradioiden toimintaa, koska niiden formaattiin kuuluu soittaa paljon ulkomaista. Kotimaiseen siirtyminen muuttaisi niiden olemuksen genreradioiksi. Tosin nykytilanteessa riittää vielä siirtymävaraa. Katsoin biisit.infosta eri kanavien alkuvuoden soitetuimpia, ja ulkomainen jyllää näin: Nova 15/20, NRJ 16/20, Loop 17/20 ja Basso 18/20. Yle X:n suhdeluku on 9/20.

Vaikka Kuumaan Ylivoimainen mitattiin viime vuoden isoimmaksi radiohitiksi, asemakohtaisissa huippusaldoissa juhlivat muut: Loopissa Lewis Capaldin Forget Me 2991 soittoa ja Radio Top 51:ssä Tove Lon 2 Die 4 2730 soittoa. Valmistumistaan odottavalla hittivuosilistalla on 86 yli tuhanteen pisteeseen yltänyttä biisiä, joista kymmenellä ei ole lainkaan striimipisteitä. Niistä kahdeksan on ulkomaisia – seuranaan Alman Summer Really Hurt Us ja Vesterisen yhtyeineen Kohti sydänpeltoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti