maanantai 4. maaliskuuta 2024

Minusta jokseenkin

Yhden hitin ihmeen käsite jatkaa hämärtymistään, kun netissä eri maailmankolkkien markkinamuistelot sekoittuvat ja vanhojen biisien striimilukemat näyttävät aivan muunlaista statusta kuin listahistoria. Mutta oli hauskaa lukea aiheesta vauva.fin ketjua, jossa tätä kirjoittaessani on 417 vastausta.

Se on iloinen sekoitus kelpo oivalluksia, itsestäänselvyyksiä ja sekä tahallista että tahatonta häröilyä. Jotkut pitävät yksihittisyyttä loukkauksena, johon pitää keksiä puolustus. Vastaus Lou Reedin Walk on the Wild Siden mainitsemiselle: ”Reed loi pitkän ja arvostetun soolouran, ja oli ennen sitä osa Velvet Undergroundia, jolla taas on ollut melkoinen merkitys rock- ja pop-musiikin historiassa.”

Jopa Lou Begalle osoitetaan tukea hieman vaikeaselkoisesti: ”I Got a Girl soi tiuhaan radiossa ja julkaistiin 20 eri sinkkujulkaisun muodossa. Mambo No. 5 toki poiki 37 eri sinkkuversiota ympäri maailmaa.” Irtokommentti Virve Rostista: ”Menee jotenkin Saijonmaan tai jonkun kanssa sekaisin muistoissa.” Sinéad O’Connorista: ”Oli sillä joku biisi minkä videolla hehkulamppu räjähti.”

Eräs käytti määritelmänä itse äänittämiään kasetteja ja löysi tikkunsa nokkaan REMin Losing My Religionin lisäyksellä: ”Ei kaikkien mielestä yhden hitin ihme, mutta minusta jokseenkin.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti