perjantai 15. maaliskuuta 2024

Vuorikitaran comeback

Joskus laitan soimaan MTV Live HD -kanavan, joka nimensä vastaisesti esittää ensisijaisesti tuoreita musiikkivideoita. Toisinaan toiveikkaasti tsekkaan myös Alt.Rock.Indie-ohjelman, vaikka sain tarpeekseni noista kirjainyhdistelmistä jo 90-luvulla. Genren huonosta hapesta kertoo se, että ohjelma tuuttaa yhä jotain Gallagherin veljeksiä. (Montako heitä oikein on, neljä vai viisi?)

Mutta näin siinä myös Benson Boonen uutuuden Beautiful Things, joka on todennäköisesti tänään ainoa sekä single- että radiolistan Top 40:stä löytyvä ulkomainen biisi. Se on paljon rokkaavampi kuin hänen läpimurtohittinsä Ghost Town, mikä on kai kitaramusiikille hyvä uutinen – sikäli kun radio soittaa sitä eikä akustista ghosttownmaista kakkosversiota.

En kuitenkaan enää haluaisi nähdä niitä kitaroita vingutettavan vuoren huipulla kasarihenkisesti vaikka jonkun Roland Orzabalin tapaan kuten videolla valitettavasti tapahtuu. Kaikkea ei kannata yrittää tuoda takaisin. Jotkut musavideoiden retroilmiöt kyllä lämmittävät kuten se, että Dua Lipan kaksi uusinta klippiä ovat 4:3-kuvasuhteessa eli niissä on mustat reunapalkit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti