sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Tonnin setelit

Hittipisteytykseni juuret ovat yli 30 vuotta sitten perustetussa Rumban 50 hittiä -listassa. Siinä oli paljon enemmän laskentaelementtejä, ja yleinen pisteskaala muotoutui aika sattumanvaraisesti. Koska yhteispistetilanteen seuraaminen oli olennainen osa listan ideaa, keksin että kertynyttä saldoa voisi kuvata biisinnimen perään merkityillä ”napeilla”, jollaisen sai tuhannesta pisteestä.

Nykysysteemissä 1000 pisteen nappirajan ylittää vuosittain vajaat sata kappaletta. Tuoreista saavuttajista on mainittava Sannin Mielenmaisemat, joka joltisenkin poissaolon jälkeen palasi perjantaina radiosoitossa sijalle 36. Tuo pikkubonus riitti hilaamaan biisin täpärästi rajan yli. Edellisen kerran Sanni ylsi tonniin vuonna 2021.

Gettomasan ja Sexmanen Hautajaiset mitteli tammikuussa tiukasti Spotifyn ykkössijasta samaan aikaan julkaistun Timanttein kanssa, mutta on ehtinyt valua ulos Top 40:stä. Se sai sentään kokoon yli tuhat pistettä, mikä ei ole paljon takavuosien Gettomasa- tai Sexmane-hitteihin verrattuna, mutta nappi mikä nappi.

Cha cha chan suosio nosti listoille pari Käärijän vanhaa raitaa (Välikuolema ja Viulunkieli), joita seurasi uusia sinkkuja (It’s Crazy It’s Party ja Huhhahhei) ja vierailuja (Antti Tuiskun Auto jää ja Elastisen Toiset samanlaiset). Nuo kaikki jäivät kuitenkin nopean putoamisen myötä kauas nappirajasta. Erika Vikmanin kanssa levytetty Ruoska ylitti juuri tuhat pistettä. Tuplanappi jäänee silläkin haaveeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti