maanantai 15. tammikuuta 2024

Tiedote tehoaa

Vaikka en enää seuraa albumilistoja, olen huomannut uuden hehkutuslähteen, lähes Britannian rocklistan veroisen. En tiedä, mitä Spotifyn Top Albums Debut Global tarkalleen mittaa, mutta aika paljon kertoo googlaus: sen tapahtumilla paukutellaan henkseleitä lähinnä marokkolaisissa, tsekkiläisissä, intialaisissa ja suomalaisissa pressitiedotteissa.

Voice.fin tämänpäiväisen otsikon mukaan Suomen ykkösenä debytoinut Pehmoainon Soittorasia ”nousi maailman Spotify-listan top 10:een”. Aiemmin tuon tilaston menestyjänä on juhlittu saman lafkan eli Sonyn Sexmanea. Hänen UMK-ehdokkaansa Mania debytoi perjantaina Spotifyn kakkosena, mutta päiväkohtaiset kuuntelut putosivat parissa vuorokaudessa alle puoleen siitä.

Erikoinen oli myös V2.fin otsikko ”Suomen suurin levy-yhtiö Universal Music nousi isoimmaksi myös radioissa”. Jollain kaavalla oli saatu aikaan väite, että yhtiö on tuplannut kahdessa vuodessa osuutensa radioissa – kotimaisen musiikin osalta. Hyvä te, mutta Radio Monitorin arvostetut mittaukset näyttävät hiukan muuta. Vaikka Universalilla oli vahva alkuvuosi 2023, toukokuussa Warner meni impact-osuuksissa sen ohi ja muutamin poikkeuksin piti ykkössijaa koko loppuvuoden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti