perjantai 24. heinäkuuta 2020

Lusikallinen suosiota

Striimilistan kärkikolmikossa debytoinee tällä viikolla Abreun Lusikat. Parin edellisen menestysbiisin (Sytyn, Teipillä tai rakkaudella) jälkeen tuo ei ole mikään yllätys, mutta artistin uraan on mahtunut muunkinlaisia sesonkeja. Yli kolmen vuoden ajan (2015–2018) hän julkaisi aktiivisesti singlejä, joista yksikään ei ylittänyt tuhatta listapistettä.

Monelta lienee päässyt unohtumaan, kuinka vahva Abreun englanninkielinen kausi oli, joten tein oheisen graafin, josta näkyvät hänen kaikkien hittiensä keräämät listapisteet aikajärjestyksessä. Englanninkieliset punaisella, suomenkieliset sinisellä. Mukana ei ole hänen vierailujaan muiden hiteillä (suurimpana JVG:n Huominen on huomenna).

Parin viikon päästä Teipillä tai rakkaudella etenee Abreun pitkäikäisimmäksi lista-albumiksi. Esikoinen Anna Abreu keräsi 37 listaviikkoa aikoinaan 2007–2008. Myyntiajan ja striimiajan albumien listaikää ei kannata paljon vertailla, mutta siinä on vertailua, että edellinen albumi Sensuroimaton versio (2016) pysyi Top 50:ssä vain 10 viikon ajan.

Luetellaan lopuksi seura, johon Lusikat liittyy, eli lusikka-aiheiset aiemmat listahitit. Kotiteollisuus: Kultalusikka (2004), Crash Test Dummies: Afternoons & Coffeespoons (1994), Soundgarden: Spoonman (1994) ja tavallaan myös Samae Koskinen: Spoon River (2014).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti