sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Herran pelko on tekoälyn alku

Juice Wrldin Legends Never Die nousi albumilistan kärkeen vasta toisella viikollaan ja veti kakkoseksi vanhan tutun JVG-levyn Rata/raitti. Kuinkako vanhan? Sillä on listaviikkoja 58, ja koska niistä jokainen on vietetty Top 10:ssä, tuloksena on ennätys. Tätä ennen Jenni Vartiaisen Seili viihtyi ensimmäiset 57 viikkoaan kymmenen parhaan joukossa.

Muut listamaininnat ovatkin aika toisella tavoin kiinnostavia. Fyysisen listan kuudenneksi ostettiin Mikko Torvisen viihdeorkesterin vanha albumi, jonka voi lunastaa Levykauppa Äxin poistomyynnistä hintaan 0,20 €! Tuskinpa milloinkaan on saatu listasijaa noin vähäisellä liikevaihdolla. Yhtyeellä oli ennestään kaksi vuoden 2006 singlelistamerkintää.

Digisinglemyyntilistan kuolonkorahduksia säesti vuosi pari sitten muutama outo äänite, jotka vaikuttivat lähinnä tekoälyprojekteilta. Nyt sama fiilis on albumilistan sijalla 48. DJ Bee Manin nimissä ilmestyneen Fear God -instrumentaalialbumin raidat ovat keränneet lähes identtiset määrät striimejä välillä 22.200–22.464. Julkaisijaksi on merkitty salaperäinen numerosarja samoin kuin edellämainituilla sinkuilla. Google ei tunne tapausta lainkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti