sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Uutta virtaa kärjessä

Olavi Uusivirran musiikkiura on tuntunut kiertävän kehää. Ensin kymmenen vuotta sitten tuli kunnon radiohittejä, mutta levyjen kysyntä ei ottanut vakiintuakseen. Sitten kun näytti, että albumi kuin albumi loikkaa kärkikymmenikköön, hittisuoni tuntui tyrehtyvän ja kokoelma floppasi. Uuden Tanssit vaikka et osaa -sinkun vastaanottokin jäi kohteliaan vaisuksi, mutta katso: seitsemäs albumi Olavi loikkasi tänään odottamatta miehen ekaksi listaykköseksi. Onnea.

Myös Lost Society petrasi parin vuoden takaisesta kuutossijasta kolmanneksi, mutta siirränpä huomion Uusivirran ikätoveriin (s. 1983), samoin muusikon ja näyttelijän rooleja yhdistelleeseen Reino Nordiniin. Hänen musiikkimenestyksensä on ollut paljon labiilimpaa, vaikka reggaeprojekti Reino & The Rhinos listoilla piipahtelikin. Nyt JVG:n levymerkille tehty Puhu vaan on lähtenyt striimaamaan kunnolla ja kehittymään ns. singlelistan 18. sijan myötä Nordinin ensimmäiseksi hittibiisiksi.

UMK-kilpailijat eli euroviisuehdokkaat eivät totisesti juhli suoratoistossa, mutta yksi nousi sentään latauslistalle: Einin Draamaa sijalle 29. Jos ja kun lataukset mielletään singlemyynnin jatkeeksi, Eini palasi singlemyyntitilastoon yli 26 vuoden tauolta. Draamaa on kisaajista parhaissa asemissa myös radiolistalla, tosin vasta 61:ntenä ja vain yhden pykälän Cristal Snow’n edellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti