torstai 12. syyskuuta 2013

mpk13: Sehnsucht (1997)


Midpriceklassikot-sarjassa käsitellään tunnettuja levyjä, joiden ainoa tilastomerkintä Suomessa on tullut midpricelistalta.

Vaikka Rammstein on pitkään nauttinut suomalaisten vankkaa kannatusta, löysimme yhtyeen hieman jälkijunassa. Noustuaan Saksan listakärkeen kakkosalbumi Sehnsucht alkoi valloittaa myös muuta maailmaa. Ensisingle Engel menestyi Euroopassa hieman paremmin, mutta Du hast löi Rammsteinin läpi jopa USA:ssa. Wikipedian mukaan se on korkeimmalle Billboard Mainstream Rock Songs -tilastossa noussut saksankielinen biisi (#20).

Albumi kävi vain niukasti jenkkien Top 40:ssä, mutta Du hast on jatkanut soimistaan siellä monessa yhteydessä Matrixistä Gilmoren tyttöihin. Ensimmäisen Suomen listamerkinnän (#35) toi vasta Live aus Berlin syksyllä 1999, ja sitä seurannut Mutter (2001) rakensi suosiota 44 listaviikon ajan. Yhteensä Rammstein on sittemmin merkkauttanut Suomessa ykköseksi neljä albumia.

Plus viidennen ja kuudennen midprice-listalla. Kun Mutter tammikuussa 2002 teki yhden lukuisista re-entryistään sijalle 17, bändin kaksi ekaa levyä ilmaantuivat halpistilastoon – esikoinen Herzeleit kakkoseksi ja Sehnsucht paalupaikalle. Myös Mutter meni midprice-kärkeen loppuvuonna 2009, mutta jostain syystä palasi päälistalle tammikuussa 2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti