sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Antoisaa syksyä


Runsaasta tulokasmäärästä huolimatta kisa ei edelleenkään ole järin ankaraa albumilistalla. Esimerkiksi aiemmilla käynneillään sijat 27, 28 ja 30 noukkinut Satyricon debytoi nyt kuudentena, ja välillä selvään alamäkeen ehtinyt Arctic Monkeys sivusi 8. sijallaan seitsemän vuoden takaista parastaan. Kohennusta ansioluetteloonsa saivat myös Jukka Takalo (#19), Blake (#24) ja Janelle Monáe (#46).

Kymijoen lautturit on jo neljäs Viikate-ykkönen, mutta mihin asettuu livelevyn nelossija Kauko Röyhkän pitkällä uralla? Ihan kärkipäähän, sillä top viiteen mies on yltänyt 27 lista-albumillaan vain viidesti. Nyt niitä on kaksi peräkkäin, koska toissavuotinen Kaksi lensi tuulen mukaan pistäytyi niin ikään neljäntenä. Se ja korkeimman röyhkäsijan (#2) tuonut vuoden 2008 albumi ovat kumpikin kimppaäänitteitä Riku Mattilan kanssa.

16:ntena debytoivaa Cherry & The Vipersia kannattelee pariskunnan Kirsi Ylijoki / Eicca Toppinen muualta kerääntynyt kuuluisuus. Kuusi albumia tehnyt Goldfrapp (#32) on myös tilastomme ensikertalainen. Vastapainona muulle myönteisyydelle huomioimme Katatonian huonon numeron (#33), mutta sillekin on selitys: kyseessä on uusi versio viime vuonna neljäntenä komeilleesta Dead End Kingsistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti