sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kännykät meni, Radiopuhelimet jäi

Helsingin rautatieaseman metrotasanteelle on avattu levykauppa, joka ainakin eilen ensitervehti ohikulkijaa vain yhden äänitteen moninaisilla printti-ilmentymillä. Kuka muu muka olisi ollut kyseessä kuin Cheek, albumilistan arvatenkin ylivoimainen ykkönen. Arvaan noin, vaikka tilastoon tunki kuusi muutakin aiemmin paalupaikan saavuttanutta esittäjää.

Kolme niistä (Dream Theater, PMMP, Jonna Tervomaa) nappasivat seuraavat sijat, eli kolmatta kertaa viikkolista-aikakaudella kärkinelikko muodostui pelkistä uutuuksista. Top teniin mahtuivat vielä tulokas Sanni (#9) ja ensimmäistä kertaa urallaan Radiopuhelimet (#10), jonka kaksi edellistä visiittiä tuottivat kumpikin tuloksen 11.

Eniten paaluja keränneet konkarit jätettiin alemmas. Seitsemän ykkösen Metallica näyttäytyy live/leffalevyineen 18:ntena ja viiden ykkösen Sting vasta 25:ntenä. Tosin Stingin huiput ovat kaikki 1900-luvulta, ja veikkaan The Last Shipin vielä kiipeävän debyyttisijaltaan. Parhaimmillaan kuudensina käyneet Kings of Leon ja Katie Melua rekisteröityivät kohtiin 19 ja 41.

Sen kuudennen ykkösen ns. uutuus eli vanhojen Haloo Helsinki! -albumien yhteisjulkaisu ei kuuluisi mukaan lainkaan. Virallisen listan säännöistä: ”Mid price -äänitelistalle sijoitetaan myös kaikki kahdesta tai useammasta erillisestä albumista kootut tuotteet, joita myydään yhtenä pakkauksena, vaikka näiden PPD olisikin korkeampi kuin kahdeksan (8) euroa.” Tosin noissa säännöissä myös yhä julistetaan muun muassa listojen julkaisuajankohdaksi keskiviikko klo 17.30.

2 kommenttia:

  1. Kirjoituksesi herätti hämmennystä: Haloo Helsinki! on jukaissut neljä albumia eikä yksikään niistä ole nimeltään Enemmänkuin elää/III, kaksi erillistä levyä kyllä löytyy "Enemmän kuin elää" JA " III." Näistä ei siis ole tehty kokoelmalevyä. Omistan nimittäin kaikki bändin albumit. Mikäli viittaat kommentillasi Emin tekemään kokoelmalevyyn "Helsingistä maailman toiselle puolen-parhaat 2007-2012" on kyseessä aivan eri julkaisu JOTEN: listalle voi palata myös jo siellä aiemmin ollut plätty. Listalla on virheellinen levyn nimimerkintä. Parhain syysterveisin Kaisa

    VastaaPoista
  2. Tuo sääntöpykälä viittaa toimintaan, jossa kaksi aikaisemmin ilmestynyttä erillistä albumia on julkaistu uudelleen samaan pakettiin laitettuna. Sellaisia näkee aika usein marketien alelaareissa tai ehkä jopa myyntitelineissä, ja oletan Haloo Helsinginkin päässeen/joutuneen tästä osalliseksi.

    VastaaPoista