sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Tämä hamppari ei kaipaa juustoa

Sattuneesta syystä olemme viime aikoina tottuneet coverbiisien hirmuvaltaan albumilistalla. Vain elämää -julkaisut muodostavat nyt kronologisen tuplahampurilaisen, sillä niitä ennen kärjessä oli ja ykkösputken katkaisi Suvi Teräsniskan Yö-versioinneista koottu Hän tanssi kanssa enkeleiden. Se toi Teräsniskalle ensimmäisen paalupaikan.

Onko ennen menty ykköseksi kierrättämällä vain yhtä esittäjää? Eppu Normaali kierrätti itseään vuoden 2011 Mutalalla, mutta vertailukelpoisempia ovat Pate Mustajärven Ollaan ihmisiksi (2009) ja Musta (2010). Ensinmainittu sisälsi Juice Leskisen, jälkimmäinen Johnny Cashin biisejä.

Alemmat debyytit muodostivat aika loogisia lenkkejä esittäjiensä sijoitusketjuihin: Haloo Helsinki! 6–7–8–2, Bullet for My Valentine 8–3–5, Vesterinen yhtyeineen 12–12–7. Kahdeksas sija on Nicole Willisiltä melko yllättävä, koska hänen edellinen albuminsa ei tilastoitunut kahdesta Top 20 -singlestä huolimatta. Palefacen nimen olisi luullut kantavan ylemmäs kuin 25:nneksi, vaikka levyllä onkin mukana joku Matre. Sijalla 30 saamme vielä tutustua 1990-luvulta asti levyttäneisiin kanadalaiskaksosiin Tegan and Sara.

4 kommenttia:

 1. Onko Vesterinen yhtyeineen saavuttanut muita radiolistan Top 40-hittejä kuin yhtyeen neljä Top 20 hittiä, ekan levyn Mitä tapahtui Hokkasen Timolle? (#9) ja Kukaan ei koskaan (#4), tokan levyn Kanto (#15) ja uudelta levyltä viime syksynä listalle noussut Intiaanit (#18).

  Esimerkiksi toisen levyn kaksi ensimmäistä singleä, Tappajan näköinen mies-sarjan tunnari Isä ja sitä seurannut Kiljut riemusta soivat kuitenkin radiossa, aivan kuin myös uuden levyn ensimmäinen single, melkein vuosi sitten julkaistu Reppana, kun puolestaan varsin hyvin musiikkikanavilla pyöri (tai sitten vain sattui usein osua kohdalle) Napapiirin sankarit-elokuvasta julkaistu Leevi-cover Onnelliset jolla Vesterinen duetoi Jonna Geagean kanssa.

  VastaaPoista
 2. Kiljut riemusta kävi sijalla 10.

  VastaaPoista
 3. Kiljut riemusta tosiaan soi paljon radiossa siinä alkuvuodesta 2011 ja tuon vuoden kevään listat ovat omassa arkistossani puuttelllisia joten minulla Kanto oli Erikoismiehen jäähyväiset-levyn suurin hitti mikä nyt ei siis pidäkään paikkaansa...

  VastaaPoista
 4. Kierrätyskysymykseen: Sielun Veljien "Otteita Tuomari Nurmion laulukirjasta" kävi ykkösenä tammikuussa 2007.

  VastaaPoista