sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kaikki tiet vievät Edelmanniin

Latauslistan kahdeksantena debytoi voimakaksikko, jolla on yhteenlaskettuna  kuusitoista Top 10 -albumia pelkästään 2000-luvulta. Listaviikkoja on kertynyt 344, mikä tarkoittaa, että keskimäärin useammalla kuin joka toisella tämän vuosituhannen albumilistalla on ollut mukana heistä jompikumpi. Puhumme siis Vesa-Matti Loirista ja Samuli Edelmannista.

Varsin olennainen ero miehillä silti on. Tuomittuna kulkemaan on Loirin uran ensimmäinen listaduetto, kun taas Edelmannin seurana on aikaisemmin nähty aikajärjestyksessä Janita, Sani, Cata Mansikka-aho, Mari Rantasila, Mikko Kuustonen ja Jippu. Sanin kanssa hän teki kaksi radiolistan ykköseksi noussutta hittiä, Jippu juuttui mukaan kokonaisen albumin mitaksi. Yleensä Samulin duetointi on simppeliä vuoro- ja unisonolaulua, mutta Loiri-biisin lopussa kuullaan jopa jonkinlaisilta stemmoilta kuulostavaa ääntelyä.

Vaikka Jipun oopperalaulajaisä Jorma Elorinne ei ole lista-artisti, yksi Edelmannin partnereista on tuoreen isä-tytär-hittikaksikon puolikas. Latauslistan 16:nneksi näet pulpahti Jani-Petteri, joka yleisesti tiedettäneen Iina Kuustosen roolihahmoksi. Suomi voittaa – haittaakse? ei varsinaisesti uhku kestohittipotentiaalia, mutta merkki historiaan on jo jätetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti