lauantai 18. lokakuuta 2008

Britneyn 95 ohitusta

USA:n Hot 100:ssa on nykyisten laadintametodien aikana käynyt tyypilliseksi, että hitti nousee ensin radiosoittopisteineen tilaston matalammille sijoille ja loikkaa siitä latausjulkaisun myötä kärkipäähän. Viimeisen kolmen kuukauden aikana on kolme kertaa rikottu ennätys siinä, kuinka alhaiselta numerolta voidaan hypätä ykköseksi. Tällä viikolla siitä tehtiin jo erittäin vaikea rikottava, kun Britney Spearsin Womanizer eteni 96–1.

Moisten saavutusten hehkuttelu on siinä mielessä triviaalia, että lukemattomat kappaleet ovat vuosien varrella syyhkineet paalupaikalle kokonaan listan ulkopuolelta. Vuodenvaihteessa kuopatun 50 hittiä -listan 15-vuotisen historian aikana mikään biisi ei debytoinut ykkösenä (jollei huomioida lyhyttä alkujaksoa, kun sitä laadittiin vain kahden viikon välein). Mutta Top 50:n sisäisessä nousussa päästiin lähelle maksimia: Anssi Kelan Milla vaihtoi seitsemässä päivässä 49. sijansa kakkoseksi marraskuussa 2001.

Jos Britneyllä itsellään on vähän mopo karkaillut viime vuosina, niin aika hukassa on moni häntä jahtaava tiedotusvälinekin. Nyt puhutaan daamin comebackistä ikään kuin vajaa vuosi sitten ilmestynyttä Blackout-albumia ei olisi edes olemassa. Sen hitit viettivät sentään jopa Suomen singlelistalla yhteensä 30 viikkoa. Ja vaikka ei ennätykseen yltänytkään, Gimme More loikkasi myös kunniakkaasti Hot 100:ssa, 68–3.

1 kommentti:

  1. Jossittelu on turhaa, mutta mukavaa. Jos Beyonce olisi julkaissut If I Were A Boyn myyntiin jo tällä viikolla, se olisi todennäköisesti hypännyt sijalta 100 Top 3:een. Komean loikan sekin joka tapauksessa tekee.

    Pidän Britneystä ja ihmettelen, miksi häntä ei poptähtenä arvosteta yhä kymmenen vuoden huipulla olon jälkeenkään. Ja olen varma, että hänen parhaat musiikilliset saavutuksensa ovat vasta tulossa.

    VastaaPoista