maanantai 6. lokakuuta 2008

Alfalistoja, silvuplee

Vaikka edelleen arvostan täysillä Steffen Hungin työtä finnishcharts.comin ja muiden listasaittien ylläpitäjänä, on pakko tuoda esiin myös muinaisen Musicsquaren tuhkasta noussut Alpha Charts, joka annostelee tilastotietoa hiukan toisella tavalla. Sekin seuraa useiden maiden listatapahtumia ja näyttää näppärästi eri artistien ja äänitteiden yleismaailmalliset tilanteet. Klikkaamalla miltä tahansa listalta vaikkapa nimeä Death Magnetic se näyttää Metallica-albumin sijoitukset ja viikot lähes 20 maassa. Nastaa.

Tietokanta on käynnistetty keväästä 2003 alkaen ja vatkautuu Statistics-sivulla monenlaisiin ynnäyksiin. Esimerkiksi eniten ykkösviikkoja kaikkien seurattavien maiden singlelistojen yhteenlaskuna on kerännyt Rihannan Umbrella, peräti 92. Albumisarjaa johtaa James Bluntin Back to Bedlam, jonka 78 kärkisijasta 14 tuli Irlannista ja 12 sekä Australiasta että Uudesta-Seelannista.

Alpha Chartsin listat voi liittää html-syötteenä myös omiin sivuihinsa, ja sitähän minäkin olen tuohon oikealle kokeillut. Oheiset kärkikympit ja -viisikot päivittyvät siis Alpha Chartsin kautta, ja jos homma pyörii tyydyttävästi, saavat siinä olla.

3 kommenttia:

  1. Korjaanpa hiukan: www.musicsquare.net-sivusto on yhä toiminnassa ja sisältää myös lista-aiheista aineistoa. Kannattaa syynätä sitäkin.

    VastaaPoista
  2. The Rasmus ei ilmeisesti noussut Euroopassa kovasti listoille ainakaan nyt heti, kun ei löydy tuolta ...?

    VastaaPoista
  3. STT:n uutisessa kerrottiin Black Rosesin jääneen ulos Britannian Top 40:stä, vaikka olisi voitu kertoa myös sen jääneen ulos Top 100:sta. Saksan listasija selviää vasta lähipäivinä, sielläpäinhän suurimmat odotukset ovat.

    VastaaPoista