keskiviikko 20. helmikuuta 2008

Joku Raja!


Stamina kaappasi ennakoidun ykkössijan Suomen albumilistalla häkellyttävän ronskilla otteella, lähes viisinkertaisella myynnillä lähimpään uhkaajaan verrattuna. Ajattelin helmikuun lopussa aloittaa seurannan vuoden siihen asti ostetuimmista albumeista, ja Staminan Raja taitaa ehtiä senkin tilaston kärkeen.

Alkuvuonna levyjään julkistamaan erikoistunut Norther paransi pykälällä ennätystään debytoituaan viitossijalla. Kun aiemmin listallemme on päästy albumeilla I, K, L, T, V ja X, Norther otti osaa ilmiöön nimellä N. (Muistatko muuten, kuka nuo ytimekkäät levyt teki? Kerro!)

Hillitön radiosoitto saattaa sittenkin aktivoida ostajia: Music Control -listan ykkösenä When I’m Gone -hitillä käyneen Simple Planin nimikkolevy nousi 19:nneksi. Viikon korkein ulkomainen ”uutuus” se ei kuitenkaan ole, sillä 10:ntenä on 25-vuotisjuhlapainos Michael Jacksonin Thrilleristä. Useimmista maista on lohjennut parempiakin sijoituksia, mielenkiintoisimpana tapauksena Norja: alkuperäinen ylsi siellä korkeimmillaan vain kuutossijalle, mutta nyt komeillaan kakkosena.

Peräti 27 albumilla Top 40:ssä on kaksinumeroinen määrä listaviikkoja (eniten Amy Winehousella, 36), ja kyllähän Thrillerkin kuuluisi lukea tuohon joukkoon – se viihtyi 1983–84 tuolloin Top 30 -mittaisella listallamme puolisentoista vuotta.

6 kommenttia:

 1. I, Kalle Ahola
  K, Kula Shaker
  L, Juice Leskinen
  X, Def Leppard

  VastaaPoista
 2. Oikein, Vihjattakoon, että T on ruotsalainen äänite. Ja sitten on yksinumeroisiakin nimiä kuten 1, 3, 5 ja 9...

  VastaaPoista
 3. Eikös Enrigue Iglesiaksella ollu vielä 7?
  Kylien uusi on X, mutta en tiedä pääsikö se meillä listoille.
  Livellä on V.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ja no sivuosumana tulee mieleen sen jonkun suomiheviyhtyeen levy jonka nimi oli "V - hävitetty" tai jotain. Beatlesin kokoelma oli nimeltään "1" ja Apulannalla on "Kolme", mutta sekin taitaa olla sivuosuma. Damien Rice on julkaissut levyn nimeltään "9", mutta en tiedä onko se käynyt Suomen albumilistalla. Ja Kotiteollisuudella oli 7! Lenny Kravitz on julkaissut vitosen.

  VastaaPoista