maanantai 31. heinäkuuta 2023

Dazzling Headline

Ensitietojen perusteella viime perjantain biisijulkaisuista parhaiten on striimannut Williamin Love Me. Uusimmalla singlelistalla debytoivat Tuulin Redflag ja T Swoopin ja Iben Allstar, jossa samplataan Edward Mayan vuoden 2010 jättihittiä Stereo Love. Nimistään huolimatta nuo kaikki kappaleet esitetään pääosin suomeksi.

Tuoreehkoja saman trendin edustajia ovat samana päivänä julkaistut Costin ja Lauri Haavin Partyboy ja Korelonin ja Iben Cityboy, joista ensimmäinen pärjäsi aluksi paremmin, mutta jälkimmäinen on roikkunut listalla pitempään. Varmaan liittyy yleiseen Ibe-kuumeen nousuun, joka elvytti myös alkuvuonna ilmestyneen Famousin Top 20:n tuntumaan. Joka totta kai toteuttaa samaa tyylilajia, ja on niitä muitakin.

Ilmiöstä tulee mieleen aika, jolloin euroviisuissa piti laulaa oman maan kielellä, mutta moni yritti ujuttaa sekaan kansainvälisempiäkin sanoja, mieluiten kappaleen nimeen. Niinpä meitäkin edustivat muun muassa Playboy, Reggae OK, La dolce vita ja Bye bye baby. Itävalta, saksankielinen maa, voitti vuonna 1966 saksankielisellä sävelmällä Merci, Chérie.

Edeltävästä voi kenties päätellä, että olen saanut valmiiksi aiemmin mainitsemani suuren viisumaavertailun. Alkava elokuu käynnistää tulostuksen niin moniosaisena, että kesäsarja muuttunee väkisinkin syksysarjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti