perjantai 23. joulukuuta 2022

Fairytale of Gramex

Vaikka joulupäivien sijainti suhteessa viikkolistan laadintapäivään ei asettunut optimaalisesti, muutama ikihitti onnistui saavuttamaan radiolistalla ennenkokemattoman korkeuden. Erityisesti Chris Rean Driving Home for Christmas (1988), joka paransi huippusijansa 14:stä 11:een. Leevi and the Leavingsin Jossain on vielä joulu (1990) sivusi kahdeksatta sijaa, jolle ensi kerran kiipesi kaksi vuotta sitten.

Tiedotan myös, että The Poguesin ja Kirsty MacCollin Fairytale of New York on ylempänä kuin koskaan, sijalla 52. Miksikö tiedotan? No, media taas levitti käsittämättömän innokkaasti Gramexin tiedotetta kaupallisen radion VIIME VUODEN soitetuimmista joululauluista. Rumban toimittaja lisäsi juttuunsa oman huomion: ”Hieman yllättäen The Poguesin sekä Kristy McCollin Fairytale of New Yorkia ei top 20 -listalta löydy.”

Niin mukava biisi kuin onkin kyseessä ja niin paljon kuin britit jaksavatkin sitä rakastaa, Fairytale of New Yorkin suomalainen cv on vaatimaton. Tätä ennen sen paras radiosijoitus oli 75, ja Spotify-merkinnät ovat vielä matalampia. Kworbin mukaan vuosikymmenen mittaan biisi on yltänyt Top 200 -viikkolistalle vain kolmena vuonna, korkeimmillaan 97:nneksi. Vuoden 2015 jouluaatolta on paras päiväsijoitus 56.

Biisit.infosta saisi eriteltyä tietoa eri asemien soitoista, mutta sen käyttöliittymä esittäytyy tässä tapauksessa kehnoimmillaan. Koska palvelu poimii kirjoitusasut radioiden nettinäytöistä ja koska kyseessä on fiittilevytys, tietokannassa on sille peräti 12 erilaista kappale–esittäjä–fiittaajayhdistelmää.

Hyvää joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti