tiistai 14. syyskuuta 2021

Sveriges sak är vår

Göteborgilaisen A36:n Samma gamla vanliga on ollut Suomessakin poikkeuksellisen iso striimihitti, menestynein ruotsinkielinen biisi sitten Basshunterin parhaiden päivien. Perjantaina siitä julkaistiin uusi versio, jossa ovat mukana Cledos, Ibe ja Averagekidluke. Se harppoi oitis Spotifyn ykköseksi.

Vanhakin Gamla viihtyy yhä kärkikympissä, koska Spotify ei osaa/halua yhdistää saman hitin eri versioita – eikä tämän seurauksena ns. virallinen singlelistakaan. Kansainvälisiä standardeja noudattava Radio Monitorin lista yhdistää, mutta tällä ei ole A36:n kannalta paljon merkitystä. Yle X on soittanut kumpaakin versiota, muut eivät juuri kumpaakaan.

Uudessa Gamlassa kuullaan ruotsia, suomea ja englantia. Rapväki on tehnyt paljon multikansallisesti esitettyjä hittejä, viime vuonnakin pärjäsivät William ft Cleverin Penelope ja Nublu X Mikael Gabrielin Universum. Koko ilmiön aloittajaksi voi nimetä Fintelligens-singlen Stockholm–Helsinki (2000), jossa olivat äänessä Petter ja Peewee.

Kyllä, olen tehnyt tästäkin aiheesta Top 12 -listan, jonka sisältö on kokonaan 2000-luvulta. Suomalaisen ja ulkomaalaisen vokalistin duetto -tilaston kakkosena Penelopen jälkeen on Ville Valon ja Natalie Avelonin Summer Wine (2007), kolmosena Redraman ja A.J. McLeanin Clouds (2013).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti