tiistai 20. lokakuuta 2020

Elämä kantaa

Vuonna 1967 perustettu Blue Öyster Cult saavutti sunnuntaina uransa parhaan sijoituksen (#17) Suomen albumilistalla, mutta tartun nyt toiseen merkkipaaluun. Viimevuotisen Vain elämää -kauden ensimmäisellä kattauksella tuli näet täyteen vuosi listalla, mihin sarjan aikaisemmat äänitteet eivät ole yltäneet. Aikojen muutoksesta kertoo se, että ensimmäinen VE-albumi (2012), joka myi lähes 180.000 kpl, pysyi Top 50:ssä vain 24 viikkoa.
 
Uuden kauden vastaanottoa voisi kutsua kolmellakin tavalla myönteiseksi. Artistivalikoiman tähteydessä ja etenkin nuorisotähteydessä tuntui ennalta olevan toivomisen varaa, ja siihen nähden Ressu Redford -jakson esitykset debytoivat varsin korkealla Spotifyssa, sijojen 7 ja 64 välissä. Monet niistä vielä kohensivat asemiaan, esimerkiksi Stigin Kuka on se oikea oli viime lauantain soitoissa kolmantena. Melko poikkeuksellista.
 
Jannika B -jakson esitykset petrasivat tuostakin, sijojen 6 ja 47 väliin. Niiden jatkonoususta on vielä vaikea sanoa, mutta viime kausina on nähty toistuvasti sitä, että ekan jakson jälkeen listameriitit alkavat heikentyä. Ehkä tämän trendin välttäminen kertoo siitä (mitä moni onkin kommentoinut), että tämänkertainen artistisetti on enemmän kuin osiensa summa. Silti 13-jaksoiseksi venytetty kausi tuntuu yhä liioittelulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti